Unikt byggeri er tro mod karakteristisk norsk byggestil, og wedi løser de byggetekniske udfordringer

Annonce – Dato 14 sep 2021

I Skjetten i Lillestrøm findes 28 rækkehuse ’Nybak Terrasse’, som er ud over det sædvanlige. Med sydvendt beliggenhed er det bedste lysindfald sikret, og boligerne har nem adgang til tagterrasser og parkering. I baderummene er der indrettet med gulv- og vægsystemer leveret af anerkendte wedi. 

wedi, gulve og vægge

Charmerende norsk byggestil fortolker stedets karakteristika

Stedets særlige ånd, dets ’Genius Loci’, er i den grad indfanget i Nybak Terasse. Med den unikke beliggenhed og autenticiteten i at husene følger stolt norsk byggetradition med bygningskroppen udført i træ, skulle man måske forvente, at gulvvarme og baderum med spa-følelse var udelukket, men sådan forholder det sig ikke; for her har bygherre alliereret sig med letvægtsløsninger fra producenten wedi. Løsninger, der sikrer højeste kvalitet, muliggør gulvvarme, og som ikke belaster konstruktionen på den stejle fjeldside.

wedi, baderum med spa-følelse

Lette elementer giver åbenlyse fordele

Letheden i wedi-systemerne gavner den samlede bygningskonstruktion, som ofte kan være belastet af tyngden fx fra betonkonstruktion i vådrum. Med wedis gulvarmeplader ’wedi Preline’ er højdemålet blot 40 mm. Derfor er det blevet nemt at etablere gulvvarme selv i byggerier, hvor det førhen ikke var muligt, eller hvor det simpelthen stillede så store krav til den underliggende konstruktion, at det blev for besværligt og særdeles bekosteligt.

Angivelserne af vægt fx i wedis gulvsystemer taler for sig selv: Seks kvadratmeter gulv med varme fra wedi vejer blot 49 kilo, hvor fx betonkonstruktioner på seks kvadratmeter typisk vil veje 720 kilo. Konstruktionen er lettet, hvilket er en klar fordel ikke blot ved opførslen af træhuse, men også i andre typer byggerier. Det er langt mere effektivt at bygge med lette materialer, så konstruktioner ikke belastes unødigt og på selve byggepladsen, spares der både tid og penge, når det er nemmere at bringe byggeelementerne på plads i etagebyggerier eller på byggepladser, hvor fremkommelighed og adgang kan være begrænset af en udfordrende beliggenhed.

Badeværelser i top-kvalitet

Nutidens forventninger til baderumsmiljø er høje og efterspørgslen efter kvalitet, sublim standard og spa-fornemmelse imødekommes i Nybak Terrasse, hvor wedi-produkterne har skabt smukke løsninger.

To vægflader i badet består af wedi Top Wall – designoverflader i naturstenslook, som har en bestandighed og en slidflade med meget høj styrke, fordi materialet er komposit.

Markedets mest elegante løsninger til punktafløb

wedi har et væld af produkter, som gør byggeprocessen nemmere. Eksempelvis kan punktafløb til baderummet udføres på flere forskellige måder, alt efter hvilke ønsker, der er til det designmæssige udtryk.

Her ses to eksempler på punktafløb fra Nybak Terrasse, der viser, hvor fint udfordringen med at lede badevandet i brusenichen væk er løst:

wedi, punktafløb

wedi, badeværelse

Byggerier er fremtidssikrede med wedi, og produkterne har bl.a. disse fordele:

  • 100 % vandtæthed
  • Gulvelementer og vægplader har lav vægt
  • Korrekt fald i forhold til vandafledning på gulvfladen
  • Fald på hele gulvet 1:100 og udenfor selve brusenichen
  • Gulvene på Nybak Terrasse lever op til BVN Byggebranchens vådrumsnorm figur 11.2.2C.
  • Nem og hurtig montering
  • Installering er gjort simpelt
  • Integration i byggeriet er problemfrit; det er nemt at vælge andre belægninger til vægflader og interiør, fordi wedi er så fleksibelt at arbejde med.

Se videoen fra Nybak Terrasse herunder

Læs mere om Nybak Terrasse på projekt websitet her

Produktfakta

Fundo Primo – Se specifikationer

wedi Preline – Se specifikationer

wedi Top Wall – Se specifikationer 

Referenceprojekter fra Wedi GmbH Danmark

Gartnerbyen - Byggefelt 2.9 - Bygning 1+2+3+4

Gartnerbyen - Byggefelt 2.9 - Bygning 1+2+3+4

Nybygning | Odense Kommune | 98 mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 4 bygninger i Odense Kommune med 108 le...

Talrækkerne Frederikssund

Talrækkerne Frederikssund

Frederikssund

I Frederikssund – hvor den tidligere Oppe Sundby Skole lå – opføres der 46 sk...

Søbrinken Holing Engpark

Søbrinken Holing Engpark

Nybygning | Herning | 70 mio.kr

Nybygning af tæt/lav i Herning med 39 lejligheder på 2 etager . Selve byggeri...

Hotel Vejlefjord

Hotel Vejlefjord

Ombygning | Stouby | 8 Mio.kr

Ombygning af hotel & restauration i Hedensted på 3 etager . Selve byggeriet e...