Nyt whitepaper med vigtigt fokus på dagslys og dagslysstandard

Annonce – Dato 14 Apr 2020

Nyt whitepaper med vigtigt fokus på dagslys og dagslysstandard

Vores sundhed og velvære, herunder længden og kvaliteten af vores søvn, er knyttet til de lyssignaler, vi modtager i løbet af dagen. Lyset om morgenen synkroniserer vores døgnrytme, et højt niveau af dagslys fastholder vores opmærksomhed/årvågenhed i løbet af dagen, og det reducerede lysniveau hen på aftenen gør kroppen klar til nattens mørke og søvn.

Arbejdsmiljøer med godt dagslys har vist sig at forbedre jobtilfredsheden, ligesom dagslys fremmer mere effektiv læring i klasseværelser og uddannelsesmiljøer. På hospitaler er tilstrækkeligt dagslys og udsigt over grønne områder blevet kædet sammen med forbedrede resultater efter operationer.

Fire aspekter af dagslysdesign

Således er der mange gode grunde til at interessere sig for dagslysstandarden EN 17037, som hjælper bygningsdesignere til at sørge for passende niveauer af dagslys i såvel nybyggeri som renovering/ombygning af eksisterende bygninger.

Dagslysstandarden omfatter fire dagslysområder: dagslystilgang i rum, vurdering af udsyn til omgivelserne, adgang til sollys og reduktion af blænding. Artiklerne “Få mere dagslys med mindre glasareal” og “Få direkte sollys uden blænding og overophedning” handlede om dagslys og udsyn samt direkte sol og reducering af blænding i forhold til ovenlys. Nu har VELUX Commercial publiceret whitepaperet “Vejledning til dagslys og EN 17037”, der giver et samlet overblik over dagslysstandardens indhold og de fire forskellige aspekter af dagslysdesign, som den omfatter. Desuden beskriver whitepaperet, hvordan VELUX ovenlysmoduler kan bruges til at understøtte standardens anbefalinger.

Ventilation, energieffektivitet og energibalance

Ventilation, energieffektivitet og energibalance

Dagslysstandarden er med til at sikre komforten i bygninger, men som bekendt har andre aspekter også betydning for vores velvære indendørs. Derfor beskæftiger whitepaperet fra VELUX Commercial sig også med ventilation, herunder naturlig ventilation, med hensyn til at sikre frisk luft og termisk komfort.

En bygnings energiforbrug og dermed CO2-aftryk, bliver i høj grad påvirket af balancen mellem varmetab og solenergi, og derfor er dagslysdesign til energieffektivitet og ovenlysets energibalance ligeledes temaer i det nye whitepaper.

Download whitepaperet “Vejledning til dagslys og EN 17037”.

bæredygtigt byggeri med maksimalt dagslys og naturlig ventilation med VELUX ovenlysmoduler

Kontakt VELUX Commercial, hvis du vil vide mere om mulighederne for bæredygtigt byggeri med maksimalt dagslys og naturlig ventilation med VELUX ovenlysmoduler.

Referenceprojekter fra VELUX Commercial

CM Byg kontor

CM Byg kontor

Ribe

Arkitekter: Tegnestuen Mejeriet Byggeår: 2023

Grøndalsvængets Skole

Grøndalsvængets Skole

København

Arkitekter: JJW Arkitekter Byggeår: 2019

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

Sweco Kontordomicil

Sweco Kontordomicil

Nybygning | København | 200 Mio.kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 8 etager hvor den ene etage...