Optimer dit bygningsdesign med dagslys

Annonce – Dato 11 Apr 2024

Eftersom mennesker tilbringer op til 90% af deres tid indendørs, er det yderst relevant at tænke på dagslyset, når man designer, hvis man vil forbedre trivslen.

Viden om design med dagslys til industrielle, kommercielle og offentlige bygninger

I dette eksempel illustrerer vi hvordan man kan åbne taget op og inkorporere lys og udsigt til omgivelserne i bygningsdesignet.

Viden om design med dagslys til industrielle, kommercielle og offentlige bygninger

Innovativt ovenlysdesign skaber en forbindelse mellem bygningens indre og naturen. Dagslys hjælper med at stimulere sindet og skaber behagelige miljøer til arbejde, studie og fritid. Når termisk kontrol kombineres med naturligt lys og frisk luft, maksimeres komfort og trivsel.

At forstå en bygnings struktur og at integrere innovativt ovenlysdesign tillader naturligt lys og frisk luft at strømme ind i komplekse bygninger, hvilket forbedrer brugernes trivsel og præstation, samtidig med at rummene forvandles med optimalt dagslys. At sikre, at man besidder den nødvendige viden om dagslys, vil også lette designjusteringerne.

Arkitekter møder udfordringer med at skabe brugervenlige og komfortable rum, hvilket måske skyldes, at dagslys ikke får tilstrækkelig opmærksomhed i designspecifikationerne. Ikke desto mindre er der flere positive aspekter, hvis det integreres og omfavnes i designet.

  • Spare på energiforbruget
  • Reducere blænding
  • Undgå overophedning

Fordele ved at integrere dagslys

Forståelse af hvordan dagslyset trænger ind i en bygning på forskellige tidspunkter af året, kan lede til bygningsdesigns, der optimerer brugen af naturligt lys.

Fordele ved at integrere dagslys

I visse lande kan solens vinkel nå op til 62 grader om sommeren, hvilket kan føre til intens solstråling og skabe udfordringer som blænding og overophedning i bygninger, en grundlæggende forståelse af dette fænomen vil influere på arkitektoniske designplaner. Blænding og overophedning udgør yderligere udfordringer, men disse kan imødegås med en gennemtænkt tilgang og en dybere forståelse af løsninger som diffust lys.

Om vinteren falder solens vinkel med op til 15 grader i visse lande, hvilket betyder, at lyset gradvist trænger ind i bygningsrummene med mindre risiko for eksponering eller blænding.

VELUX Commercial tilbyder innovative dagslysløsninger

Suntool Earth værktøjsdiagrammet (SunEarthTools.com) præsenterer detaljeret information om solvinklen i hver specifik region og dens variationer i løbet af året. Ved at designe din bygning med udgangspunkt i den maksimale solvinkel kan du effektivt regulere dagslysindfaldet.

VELUX Commercial tilbyder innovative dagslysløsninger

VELUX Daylight Visualizer er et 3D-simuleringsværktøj, der analyserer dagslysforholdene i bygninger og demonstrerer, hvor meget dagslys der kan opnås ved installation af ovenlysløsninger. Disse ovenlysløsninger tilbyder op til tre gange mere dagslys end traditionelle facadevinduer.

VELUX Commercial tilbyder desuden dagslys- og ventilationsløsninger med ekstra komfortfunktioner. Herunder er rullegardiner og komfortventilation tilgængelige for at reducere varme og blænding samt at give mulighed for klimakontrol.

Vores glastag løsninger, ovenlysmoduler, modulære glasplanlys og glaspaneler, er meget velegnede til at skabe optimale indendørs miljøer fyldt med dagslys. Skab enkelt og elegant design ved hjælp af CAD/BIM.

Referenceprojekter fra VELUX Commercial

CM Byg kontor

CM Byg kontor

Ribe

Arkitekter: Tegnestuen Mejeriet Byggeår: 2023

Grøndalsvængets Skole

Grøndalsvængets Skole

København

Arkitekter: JJW Arkitekter Byggeår: 2019

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

Sweco Kontordomicil

Sweco Kontordomicil

Nybygning | København | 200 Mio.kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 8 etager hvor den ene etage...