Design til fremtiden

Annonce – Dato 6 maj 2024

75% af de bygninger, der er i brug i dag, forventes stadig at være i brug i 2050 - derfor er renovering af eksisterende bygninger afgørende.

Fabrikshal Herter GmbH i Wald, Schweiz - før og efterFabrikshal Herter GmbH i Wald, Schweiz - før og efter

Væsentlige grunde til renovering

Renovering af ovenlysløsninger giver mulighed for at forbedre bygningens ydeevne samt komfort hos brugerne af bygningen.

At minimere varmetab og forbedre bygningens energiforbrug gennem optimalt lysindfald og isolering er centralt i alle renoveringsprojekter. Ved at maksimere det naturlige lysindfald i bygningen reduceres afhængigheden af kunstigt lys, hvilket resulterer i energibesparelser. En anden betydningsfuld faktor for at forbedre bygningers energipræstation er ventilationen. Med et velkontrolleret ventilationssystem kan varmetab minimeres samtidig med, at tilstrækkelig tilførsel af frisk luft sikres.

Taget og alle ovenlysløsninger udgør en integreret del af bygningens termiske klimaskal. En optimal ovenlysløsning er afgørende for at fremme et sundt og behageligt miljø, hvilket skaber et ideelt sted for børns læring og for medarbejderes effektivitet på arbejdspladsen.

Lokale bestemmelser og byggeforskrifter stiller normalt krav om, at ovenlysløsninger skal opfylde specifikke værdier for varmegennemgangskoefficienten. Dette sigter mod at sikre, at energiforbruget i bygningen er effektivt, og at indendørsmiljøet er behageligt og energieffektivt. Ved at følge disse krav kan bygningsejere og projektledere sikre, at deres bygninger opfylder branchestandarder og er miljøvenlige og bæredygtige på lang sigt.

Ovenlysløsninger spiller en vigtig rolle for at sikre brugere af bygningens sikkerhed ved effektivt at fjerne giftig røg i tilfælde af brand. Gennem røgventilationssystemer kan røg og varme ledes ud gennem taget, hvilket forbedrer synligheden og ilt niveauerne for brugere af bygningen. Dermed udgør røgudlufning og brandventilation en grundlæggende del af implementeringen/forbedringen af brandsikkerheden i bygningen. Nye dagslys- og ventilationsløsninger skal overholde sundheds- og sikkerhedsbestemmelser.

Når det drejer sig om modernisering, kan det være en god idé at forbedre funktionalitet: forbedre/implementere ventilationsmoduler, forbedre varmeisolering og/eller lydisolering, kontrollere lystransmissionen, implementere røgudluftning og brandventilation. Forskellige typer af ovenlysløsninger kan være nødvendige for at skabe diffust lys i lagerområder og direkte lys i receptioner eller korridorer.

Mangel på ubenyttede bygningsarealer og mangel på tilgængelige bygninger til køb kræver, at eksisterende bygninger udnyttes. Det bliver nødvendigt at omorganisere og ombygge produktions- og kontorarealer samt udnytte tidligere ubenyttede områder eller omforme rum for at tilpasse dem til deres nye formål.

Bæredygtighed udgør en central søjle inden for renovering. Mange af de førende bæredygtighedscertificeringssystemer som BREEAM, LEED, DGNB og WELL Building Standard antager en holistisk strategi, der integrerer energispørgsmål og indeklima for at fremme bæredygtige renoveringspraksis.

Som et resultat af en velovervejet og planlagt renovering vil både værdien og bygningens termiske præstation øges.

Før og efter billeder af renovering af ovenlysFør og efter billeder af renovering af ovenlys

Renoveringsløsninger

VELUX Commercial kan supportere dig for at sikre, at ovenlysløsningerne lever op til målene for dit renoveringsprojekt. Selvom du står overfor uventede skader eller har planer om en omfattende renovering, kan veldesignede ovenlysløsninger give flere fordele ved at bidrage til en række forskellige energieffektivitets- og komfortrelaterede tiltag. Du kan have behov for: Forbedret dagslys og ventilation, reducere energiforbrug og øge termisk komfort og forbedring af brandsikkerhed i bygningen.

I vores produktportefølje finder du både skræddersyede og præfabrikerede ovenlysløsninger med hurtig installationstid, samt fast eller oplukkelige moduler eller røgudluftning og brandventilation.

Referenceprojekter fra VELUX Commercial

CM Byg kontor

CM Byg kontor

Ribe

Arkitekter: Tegnestuen Mejeriet Byggeår: 2023

Grøndalsvængets Skole

Grøndalsvængets Skole

København

Arkitekter: JJW Arkitekter Byggeår: 2019

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

Sweco Kontordomicil

Sweco Kontordomicil

Nybygning | København | 200 Mio.kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 8 etager hvor den ene etage...