Grøndalsvængets Skole

Arkitekter: JJW Arkitekter

Byggeår: 2019

PRODUKTKOBLING: Ovenlysmoduler

Ovenlysmoduler

Ovenlysmoduler tilbyder specifikation og hurtig installation

Ovenlysmoduler understøtter det bæredygtige design

I København er den næsten 100 år gamle Grøndalsvængets Skole blevet renoveret og udvidet for at skabe mere plads til sport, musik og undervisning. Det bæredygtige projekt omfattede modernisering af den eksisterende hovedbygning samt opførelse af to nye bygninger. Disse bygninger blev designet til at skabe en transformation af uddannelsesfaciliteterne ved hjælp af ovenlysmoduler, der optimerer tilførslen af dagslys og frisk luft for at give skoleeleverne fornyet energi.

Nyopførte bygninger i tråd med nabolagets æstetik sætter bæredygtighed i højsædet

De bæredygtige designplaner fra JJW Arkitekter resulterede i genbrug af 250.000 mursten fra nærområdet og anvendelse af cradle-to-cradle mørtel for at bevare det omkringliggende områdes historie. Beslutningen blev taget for at sikre, at nabolagets æstetik blev replikeret ved hjælp af genanvendte mursten fra et nærliggende hospital.

Ved indbygningen af 77 Nordlys moduler i de skrå tage inkluderede man adskillige rækker og enkelte enheder for at sikre tilstrækkeligt dagslys i de nye skolefaciliteter. Når der lukkes dagslys ind gennem taget og facaden, mindskes afhængigheden af kunstig belysning, og den naturlige ventilation reducerer behovet for mekanisk ventilation i de varme måneder og hjælper med at sænke kuldioxidniveauet.

Tilførslen af dagslys og ventilation har sænket energiforbruget og bidrager til de bæredygtighedsmål, der afspejler skolens værdier, som fokuserer på en innovativ undervisningstilgang. Flere end 300 elever og 25 medarbejdere har nu glæde af fritidsaktiviteter, moderne klasseværelser og et indbydende fællesområde i de to nye bygninger.

Gymnastiksal transformeres med dagslys

Tilførslen af dagslys og ventilation har skabt en rummelig og harmonisk atmosfære i de nye bygninger. De nordvendte ovenlysmoduler giver elever og lærere et veloplyst miljø, hvor de kan trives, uden at blive udsat for kraftig soleksponering. Reduceret blænding gør det også mere sikkert og behageligt for eleverne at deltage i sportsaktiviteter som gymnastik og volleyball.

Før den nye tilbygning udviste eleverne manglende koncentration og evne til at fokusere. Lærernes evne til at arbejde effektivt med digitale whiteboardtavler blev påvirket af for kraftig soleksponering på visse tidspunkter af dagen. Varmen kunne også give problemer i de varme måneder, hvilket resulterede i højere omkostninger grundet manglende naturlig ventilation i hovedbygningen. En velovervejet beslutningsproces resulterede i valget af Nordlys til de to nye bygninger.

Flere af ovenlysene er udstyret med integrerede rullegardiner, som gavner indeklimaet yderligere. Tilførslen af dagslys og frisk luft gennem taget har resulteret i færre problemer med elevernes trivsel, f.eks. hovedpine og træthed, samt forbedret koncentration i undervisningen.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra VELUX Commercial

Akrylovenlys

Akrylovenlys

Ovenlyskuppel i akryl, fås i firkantet eller cirkulær


Modulære glasplanlys

Modulære glasplanlys

En æstetisk ovenlysløsning i glas, fås i fleksible størrelser og varianter

PC-ovenlys

PC-ovenlys

Ovenlyskuppel med PC-kanalplader for diffust lysindfald


Glasovenlys

Glasovenlys

Plant glasovenlys, kombinerer æstetik og alsidighed i én løsning


Referenceprojekter fra VELUX Commercial

CM Byg kontor

CM Byg kontor

Ribe

Arkitekter: Tegnestuen Mejeriet Byggeår: 2023

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

Sweco Kontordomicil

Sweco Kontordomicil

Nybygning | København | 200 Mio.kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 8 etager hvor den ene etage...

Egeskov Slot

Egeskov Slot

Kværndrup

Arkitekter: Nielsen Architecture Byggeår: 2021