Egeskov Slot

Arkitekter: Nielsen Architecture

Byggeår: 2021

PRODUKTKOBLING: PC-lysbånd

PC-lysbånd

Lysbånd i polycarbonat, passende til moderne industriel arkitektur

En udstillingshal med dagslys og ventilation

Museet er spredt ud over tyve hektar i det sydlige Danmark, hvor Egeskov Slots voldgrave og renæssancefontæner charmerer de besøgende.

Personalet byder offentligheden velkommen året rundt, hvor man kan nyde udstillinger med klassiske biler, mode og motorcykler. Men dette er langt fra alt, hvad der tilbydes. I dag er de historiske omgivelser fra det 16. århundrede nemlig også vært for Europas største camping- og friluftsmuseum.

Egeskov Slots direktør, Henrik Neelmeyer, fortæller, at VELUX Commercial blev valgt til at levere og installere en løsning med sammenbyggede ovenlys i polycarbonat i den nye udstillingshal. Henrik ønskede en dagslysløsning, der imødekommer udstillingsrummets dedikation til udendørslivet med masser af naturligt lys.

Byggeri med dagslys for øje

Egeskov Slot har indgået et partnerskab med Dansk Camping Union for at give et bud på fremtiden for udendørs camping som livsstil samt et traditionelt retrospektiv. Henrik ønskede også en fleksibel dagslysløsning, der opfylder nutidens funktionelle krav, herunder termisk kontrol samt røg- og varmeudledningsventilation (SHEV).

Efter en samtale med entreprenøren, Poul Rasmussen A/S, blev VELUX Commercials sammenbyggede ovenlys i polycarbonat valgt som det perfekte produkt til denne nybygning på grund af løsningens robuste karakter og designfleksibilitet.

"Det var vigtigt for os, at finish og produkt både har kvalitet og et intelligent design. Da entreprenøren foreslog de sammenbyggede ovenlys i polycarbonat, sagde jeg til ham, at jeg gerne ville købe dem."

En skræddersyet løsning med dagslys der forbinder besøgende med omgivelserne udendørs

VELUX Commercial leverede en komplet service til Henrik og hans team – fra produktspecifikationer til selve installationen af ovenlysløsningen. De sammenbyggede ovenlys i polycarbonat overholdt Henriks projektbudget, og giver en helt særlig karakter, når de besøgende bevæger sig rundt i denne 16 meter høje bygning. En skræddersyet dagslysløsning i polycarbonat med en hældning på 42 grader blev hurtigt designet, bygget og løftet op på udstillingshallens tag via en kran.

"Det er ingen hemmelighed, at hele processen har været tidsfølsom. Ingen har før bygget et museum på så kort tid. Vi begyndte at afholde udstillinger, så snart de sidste ovenlys var blevet installeret," siger Henrik.

Når det bliver varmt inde i bygningen, kan vinduer åbnes for komfort. Ovenlysene har desuden røg- og varmeudledningsventilation i tilfælde af brand. Denne funktionalitet opfylder Egeskov Slots sikkerhedsbehov og komplementerer en tankegang med fokus på sikkerhed, når der vælges en bestemt dagslysløsning. VELUX Commercial installerede også røgsensorer.

Det skaber en wow-faktor for de besøgende

Da VELUX Commercial blev valgt som partner til at installere ovenlyset, krævede det klar kommunikation med både entreprenør og håndværker under hele projektet. Det var vigtigt med løbende koordinering af leverancer og omhyggelig planlægning for at kunne overholde deadlinen.

"Der var en vældig god dialog med entreprenøren," siger Henrik, "men også med VELUX Commercial."

I dag har dette camping- og friluftsmuseum plads til op til 1000 mennesker.

"Det første, som folk siger, når de kommer ind og kigger op, er ’wow’," siger Henrik.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra VELUX Commercial

Akrylovenlys

Akrylovenlys

Ovenlyskuppel i akryl, fås i firkantet eller cirkulær


Modulære glasplanlys

Modulære glasplanlys

En æstetisk ovenlysløsning i glas, fås i fleksible størrelser og varianter

PC-ovenlys

PC-ovenlys

Ovenlyskuppel med PC-kanalplader for diffust lysindfald


Glasovenlys

Glasovenlys

Plant glasovenlys, kombinerer æstetik og alsidighed i én løsning


Referenceprojekter fra VELUX Commercial

CM Byg kontor

CM Byg kontor

Ribe

Arkitekter: Tegnestuen Mejeriet Byggeår: 2023

Grøndalsvængets Skole

Grøndalsvængets Skole

København

Arkitekter: JJW Arkitekter Byggeår: 2019

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

Sweco Kontordomicil

Sweco Kontordomicil

Nybygning | København | 200 Mio.kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 8 etager hvor den ene etage...