EDGE Olympic

EDGE Olympic vælger bæredygtig hygiejneteknologi

I 2015 åbnede OVG - nu EDGE Techologies - verdens mest bæredygtige bygning: The EDGE on the Zuidas i Amsterdam. Til det nye hovedkontor søgte EDGE Olympic endnu en gang efter de mest innovative, bæredygtige løsninger. Bygningen er stort set cirkulær og er udviklet med stor respekt for miljøet. Grundlaget for kontorbygningen er en gammel, eksisterende bygning, hvis levetid var udløbet. I stedet for at rive bygningen ned, blev det besluttet at ombygge den. De to øverste etager har f.eks. en træstruktur, som relativt let kan skilles ad med henblik på genbrug. Denne del af bygningen er derfor også vugge-til-vugge-certificeret.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Dyson

At kombinere bæredygtighed, design, fleksibilitet og et sundt miljø betyder ofte, at man skal træffe valg. Under udviklingen af EDGE Olympic ønskede OVG ikke at gå på kompromis med noget som helst aspekt. Og det lykkedes dem. For eksempel består belysningen i bygningen af LED'er. Brugerne oplever det som dagslys (90 % det samme som dagslys) og bliver mindre trætte. Sammenlignet med traditionelt lysstofrør bruger det også meget mindre energi og har en meget længere levetid.

"EDGE Olympic på Zuidas i Amsterdam er det første af en ny generation af EDGE Technologies' byggerier. Med den nyeste teknologi er kontoret stærkt engageret i brugerens og miljøets velbefindende. I denne bygning blev Dyson Airblade Wash+Dry valgt til vaskerummene, hvilket sparer næsten 80 % CO2." - Erik Ubels, teknisk direktør EDGE Technologies.

Vaskeøen i vaskerummet er designet specielt til Dyson Airblade Wash+Dry-håndtørreren. Ud over et pladsbesparende design, der gør det muligt for brugerne at vaske og tørre hænder direkte over vasken, er denne håndtørrer designet med henblik på minimal miljøpåvirkning. Den er sensorstyret og sparer derfor op til 80 % vand sammenlignet med standardhaner.

Hurtig og effektiv

Hænderne tørres på kun 14 sekunder. Denne hurtige tørretid kombineret med effektiv teknik betyder, at Dyson Airblade Wash+Dry håndtørrer producerer op til 80 % mindre CO2 pr. tørrecyklus end papirhåndklæder og op til 76 % mindre end konventionelle håndtørrere.

Ren og hygiejnisk

Luften er HEPA-filteret for at fjerne 99,95 % af partikler i bakteriestørrelse. Det er en sensorstyret, berøringsfri løsning, så det er ikke nødvendigt at røre ved noget. Og fordi hænderne tørres over vasken, drypper der ikke vand på gulvet, og der er ikke noget rod med papirhåndklæder.


Produktkoblinger

Dyson Airblade wash+dry

Hurtig og hygiejnisk tørring af hænder med HEPA-filtreret luft


Relaterede projekter

AC Hydraulic A/S kontorbygning

AC Hydraulic A/S kontorbygning

Viborg

I Danmarks næststørste kommune Viborg stod AC Hydraulic A/S kontorbygning f...


Algade 38

Algade 38

Aalborg

På denne flotte facaderenovering af Adelgade 38 i Aalborg ønskede arkitekten ...


Ambercon

Ambercon

Nybygning | Rebild | 20,0 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i Rebild på 2 etager . Selve byggeriet er ...


Amicitia Leeuwarden

Amicitia Leeuwarden

LK Leeuwarden

I 2010 startede genopbygningen af det, der tidligere blev kendt som den "grim...