Netto Værløse

Billeder: Fotograf Alexander Banck-Petersen

Da Prisme arkitekter A/S i Aarhus forslog et modulbyggeri med boliger oven på en i forvejen planlagt Netto-butik sagde Furesø Kommune straks ja. Og fordi byområderne i dag bliver tættere og tættere var det oplagt at ”bygge op ad” og udnyttede højden frem for arealet.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Cembrit A/S

For at reducere vægten fra boligerne og dermed antallet af søjler og bjælker i butiksniveau, valgte man lette materialer til både konstruktionen og beklædning. Samtidig var det for arkitekterne vigtigt at det tungere butiksbyggeri i mursten og betonelementer skulle harmonere med det lettere boligbyggeri i præfabrikerede moduler ovenpå.

Til den udfordrende beklædningsløsning valgte man gennemfarvede facadeplader i fibercement fra Cembrit i 3 forskellige farver S 101, S 191 og S 212. Valget faldt på Cembrits facadeplader, fordi en stor del af pladerne kunne monteres direkte på modulfabrikken, og fordi den efterfølgende færdiggørelse, tilskæring og finish nemt kunne udføres på byggepladsen.

Monteret på 1½ dag

Som leverandør til byggebranchen oplever Cembrit også en stigende interesse for modulbyggeri qua en stigende efterspørgsel på gennemfarvede facadeplader fra både arkitekter og entreprenører. Dertil er der også flere praktiske fordele, som fx at de gennemfarvede facadeplader kan monteres på fabrikken og dermed minimere montagetiden på byggepladsen. En stor fordel som man ikke får ved for eksempel mursten.

Netop denne fordel har været en positiv overraskelse for ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan A/S, som administrerer byggeriet og Furesø Kommune. Modulbyggeriet har reduceret budgettet og byggetiden betydeligt og gjort det muligt at montere modulerne på blot 1½ dag.

Se mere om facadepladen Cembrit Solid, her


Produktkoblinger

Facade

Flotte og holdbare facadeplader i slidstærk fibercement


Relaterede projekter

AC Hydraulic A/S kontorbygning

AC Hydraulic A/S kontorbygning

Viborg

I Danmarks næststørste kommune Viborg stod AC Hydraulic A/S kontorbygning f...


Algade 38

Algade 38

Aalborg

På denne flotte facaderenovering af Adelgade 38 i Aalborg ønskede arkitekten ...


Ambercon

Ambercon

Nybygning | Rebild | 20,0 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i Rebild på 2 etager . Selve byggeriet er ...


Amicitia Leeuwarden

Amicitia Leeuwarden

LK Leeuwarden

I 2010 startede genopbygningen af det, der tidligere blev kendt som den "grim...