ÖAMTC-bygning i Wien

I slutningen af sidste år blev den nye ÖAMTC-bygning i Wien taget i brug med officel åbning d. 17. marts 2018. ÖAMTC (Österreichische Automobil-. Motorrad- und Touring Club) er den Østrigske pendent til det danske FDM – omend i noget større omfang. Medlemsorganisationen – eller den såkaldte ”mobilklub” – er Østrigs største og den 7. største i verden med over 2,1 millioner medlemmer.

ÖAMTC råder over egen helikopterflåde og har etableret særlige landingspladser på centrale steder til 17 nødhjælpshelikoptere, fordelt på udvalgte lokationer over hele Østrig. Det er her BPI’s specielle vibrationsdæmpende materiale – VibraFlex® – er kommet til at spille en betydningsfuld rolle for funktionaliteten. Foreningen af redningshelikoptere – med benævnelsen Christophorus Flugrettungsverein (CFV) samarbejder bl.a. med Røde Kors, Østrigs bjergredningstjeneste og Wiens redningstjeneste.

Tilsammen dækker disse tjenester altså ikke blot redningsaktioner i forbindelse med trafikuheld – men også ved alpinulykker eller medicinsk akutnødhjælp. En ÖAMTC nødhjælpshelikopter er fuldt udstyret med alt nødvendigt samt en professionel besætning, der, foruden piloten, også inkluderer en akutlæge, en paramediciner/redder og – afhængig af ulykkens karaktér – evt. en ekstra redder fra bjergrednings- eller alpinredningstjenesten.

Blandt medlemsorganisationens andre ydelser tilbydes bl.a. vejhjælp, paragraf 57-eftersyn, sikkerhedstjek ved brugtbilkøb, hjulskift, dæktest, forsikringer, retshjælp og advokatbistand- og meget andet. Og nu er det altså også muligt for helikopterpiloterne i redningstjenesten at få en bekvem landing på toppen.

 

PROJEKTOVERBLIK

2011 Forberedelser og strategi
2012 Projektstart og lokationssøgning
2013 Placeringsbeslutning og konkurrenceudbud
2014 Detailplanlægning og planindsendelse
2015 Bureauplanlægning og byggestart
2016 Flytning og idriftsættelse
2017 Officiel åbning

 
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Bramming Plast-Industri A/S

På toppen af det omfattende byggeri var det nødvendigt med et ganske særligt, vibrationsdæmpende materiale i varierende hårdheder for at gøre forholdene ideelle som helikopterlandingsplads. Løsningen blev BPI´s egenproducerede og konfektionerede VibraFlex®.


Produktkoblinger

VibraFlex®

Innovativ dæmpning af struktur- og jordbårne vibrationer til bl.a. byggeri og jernbane


Relaterede projekter

Ambercon

Ambercon

Nybygning | Rebild | 20,0 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i Rebild på 2 etager . Selve byggeriet er ...


Amicitia Leeuwarden

Amicitia Leeuwarden

LK Leeuwarden

I 2010 startede genopbygningen af det, der tidligere blev kendt som den "grim...


Belysning i Meny

Belysning i Meny

Nærum

Fakta Bygherre: Dagrofa Købmand: Calle iversen Indretning...


Frederiksplads - Company House

Frederiksplads - Company House

Nybygning | Aarhus | 70 Mio.kr

NCC Property Development opfører erhvervsbyggeri på Frederiks Plads P...