Moderne isolering til fynsk herregård

Annonce – Dato 5 okt 2017

Når gamle bygninger skal renoveres, er valg af materialer essentielt

Moderne isolering til fynsk herregård

Moderne isolering til fynsk herregård

Når gamle bygninger skal renoveres, er valg af materialer essentielt

En flot hvidkalket bindingsværksgård med stråtag. En gammel herregård beliggende smukt og fredfyldt midt i de gule kornmarker. En murermestervilla i den gamle købstad. 3 gode eksempler på gamle danske bygninger med sjæl der fortjener renovering med de rigtige materialer.

I Lindved, lidt uden for Odense ligger Lindvedgård. En stor gammel herregård, der kan føre sin historie helt tilbage til 1400-tallet. For at skabe et moderne indre med et godt indeklima og effektiv isolering trængte det gamle stuehus, der er opført i bindingsværk, til en gennemgribende renovering. Der blev gjort mange overvejelser omkring hvilke isoleringsløsninger og materialer, der skulle benyttes for at skabe det optimale resultat uden at gå på kompromis med herregårdens oprindelige arkitektoniske udtryk.

Gamle bygninger kræver særlig opmærksomhed

Når der er tale om gamle og bevaringsværdige bygninger, stilles der nogle helt specielle krav til isoleringsløsningerne. Det handler således ikke om tykkelsen på isoleringen og den laveste pris, men i højere grad om at vælge de korrekte produkter og materialer med de rigtige egenskaber. Da Lindvedgård er en gammel bindingsværksbygning, er det vigtigt, at der benyttes en isoleringsløsning, der lader bygningsværket ånde og holder det tørt, samtidig med at murværket kan bevæge sig, uden at der opstår revner og sprækker.

På Lindvedgård valgte man BG Byggros’ indendørs efterisoleringsløsning, Calsitherm Kalk, der både isolerer, fugtregulerer og hindrer skimmelvækst. Calsitherm Kalk er en samlet diffusionsåben løsning der består af Calsitherm isoleringsplader opsat med St. Astier Isochaux kalkmørtel.

Herregårdens stuehus fik således en ensartet diffusionsåben løsning, der kombinerer isoleringspladens fugtregulerende egenskaber med kalkmørtlens gode vedhæftning, store elasticitet og dampdiffusion.

Med den færdige isoleringsløsning står Lindvedgård nu som en moderne bygning i gamle klæder, der er klar til et nyt kapitel i sin lange historie.

Du kan læse mere om Byggros’ indeklima- og isoleringsløsning til ældre og bevaringsværdige bygninger her: Calsitherm Kalk

Referenceprojekter fra BG Byggros

Moesgård Museum

Moesgård Museum

Nybygning | Aarhus | 355 Mio.Kr.

Nybygning af museum i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt janua...

Favrholm Campus, Novo Nordisk

Favrholm Campus, Novo Nordisk

Hillerød

Novo Nordisk købte jorden og Favrholm i 1993 og genskabte i 1996 søen på ba...