Kamelerne fik deres på det tørre

Annonce – Dato 24 mar 2022

Det er ingen hemmelighed, at vores danske vintre medfører en hel del mere nedbør end solskin. Og masser af regn leder til masser af mudder, hvilket kamelerne i Odense Zoo har konstateret. Men nu har kamelgården fået en opgradering og kamelerne kan igen få tørre fødder.

odense zoo ecoraster plader græsbelægningodense zoo ecoraster plader græsbelægning

Nej tak til mudder

Kameler er ørkendyr. Kamelerne i Odense Zoo er baktriske kameler, der oprindeligt har hjemme i Gobi-ørkenen. Det betyder, at deres fødder er bygget til tørt og fast underlag uden mudder.

Derfor har det været ret problematisk for dyrenes sundhed at stå og soppe i det danske muddervejr år efter år. Så nu har kamelgården fået en ordentlig overhaling.

Lag-på-lag-løsning skaber en stabil flade

Først er det øverste lag jord blevet skrabet af og kørt væk. Dernæst er der lagt et lag af skærver, for at sikre, at bunden forbliver plan og stabil. Ovenpå skærverne er der lagt 320 m2 ECORASTER, som er et græsarmeringssystem af 100% genanvendeligt plast. Ovenpå ECORASTER-pladerne lægges et tykt lag sand, der også hjælper til at skabe en tør og drænet overflade til kamelerne.

odense zoo ecoraster plader græsbelægningTrykstabil regnvandshåndtering

ECORASTER -pladerne lægges ud og låser med hinanden, så de holder formen og skaber en sammenhængende flade. Den sammenhængende flade skaber et korrekt affjedrende og skridsikkert underlag. Det hjælper også til at fordele tryk og belastning ud over et større område, og derved mindskes risikoen for sætningsskader.

ECORASTER har i mange år været et populært produkt til hestefolde, ridebaner og andre områder, hvor der behøves en fast flade, der samtidig skal være både affjedrende og drænende. Det har også været anvendt til etablering af parkeringspladser, fordi det netop kan holde til stor belastning, samtidigt med at det er permeabelt, så vandet ledes igennem pladerne og væk fra området, hvorimod en ikke-permeabel belægning havde medført en ophobning af vand.

Måske har du set ECORASTER inde i Odense midtby

 Store dele af den nyetablerede letbane er nemlig udlagt med ECORASTER i græsbelægningen. Dette skyldes ikke, at der skal færdes hverken heste eller kameler inde i byen, men fordi letbanearealerne skal være farbare for udrykningskøretøjer. Og disse køretøjer skal naturligvis kunne køre hurtigt og effektivt over græsbelægningen, uden at synke ned.

Renoveringen af kamelgården er udført af Ravnemosen ApS, og BG Byggros har leveret ECORASTER -pladerne. Nu glæder vi os bare til at se tilfredse kameler på slap line, næste gang vi er i zoo.

Referenceprojekter fra BG Byggros

Moesgård Museum

Moesgård Museum

Nybygning | Aarhus | 355 Mio.Kr.

Nybygning af museum i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt janua...

Farum Midtpunkt
Favrholm Campus, Novo Nordisk

Favrholm Campus, Novo Nordisk

Hillerød

Novo Nordisk købte jorden og Favrholm i 1993 og genskabte i 1996 søen på ba...

DBU Gymnasium, Tilst