Kirkegården bliver vild og farverig

Annonce – Dato 12 okt 2021

Assistens Kirkegård i Odense har igennem det seneste halve års tid gennemgået en større forvandling. Her har de nemlig valgt at lade græsslåmaskinen stå og lade græs og planter gro vildt. For det er det, der sker, når vi holder op med at slå græsplænerne – Pludselig dukker de fineste vilde blomster og planter op og giver et helt andet farvespil at kigge på. Og dyr og insekter får et helt spisekammer forærende i form af frø og nektar.

BG Byggros, vilde planterBG Byggros, blomsterbed, vilde planter

Rundt om de forskellige arealer, langs med gangstierne er der blevet anlagt en omtrent 2 meter bred rabat med blomsterbed. Men ikke et pænt og velkontrolleret blomsterbed, som man måske ville tænke sig – Blomsterbedet består af VILDE PLANTER fra BG Byggros, som er en pakkeløsning med planteplugs fra 12 forskellige vilde, hjemmehørende blomsterplanter.

På Assistens Kirkegården i Odense drejer det sig om storslåede 1300 m2, der er blevet tilplantet med omkring 26.000 planteplugs.

Tag-selv-bord for insekter og småfugle

Ved at plante hjemmehørende og vilde planter, tilgodeser man vores hjemmehørende insekter og småfugle mest muligt. Flere insekter er nemlig så specialiserede – eller kræsne, om man vil det – at de lever overvejende eller ligefrem udelukkende af nektar fra særlige planter. Disse planter bliver ofte fjernet fra den traditionelle have, da de anses for at være ukrudt. Det betyder også, at fødegrundlaget for en del insekter simpelthen forsvinder.

Men det er ikke kun insekterne, der nyder godt af vild natur. En stor del af vores danske småfugle spiser gerne frø fra planterne, ligesom det lange planteflor yder optimal beskyttelse og gemmesteder til både fugle og andre smådyr.

Blomsterne breder sig i farveflor

Ved at plante VILDE PLANTER rundt om de uslåede arealer, forventer man, at de vilde blomster over tid vil brede sig yderligere i det lange græs, og derved øge andelen af vilde blomster på kirkegården.

Efteråret er jo et oplagt tidspunkt til at plante, og vi glæder os allerede til at opleve rabatterne til foråret, når planterne har fået ordentligt fat og begynder at springe ud.

Referenceprojekter fra BG Byggros

Moesgård Museum

Moesgård Museum

Nybygning | Aarhus | 355 Mio.Kr.

Nybygning af museum i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt janua...

Farum Midtpunkt
Favrholm Campus, Novo Nordisk

Favrholm Campus, Novo Nordisk

Hillerød

Novo Nordisk købte jorden og Favrholm i 1993 og genskabte i 1996 søen på ba...

DBU Gymnasium, Tilst