JYTAS A/S bygger Daginstitution med Svanemærket

Annonce – Dato 24 nov 2022

Hos JYTAS har vi altid været bevidste om cirkulær økonomi og miljømæssig bæredygtighed i vores byggerier, og vi er stolte af, at vi nu har opnået at få certificeret en daginstitution med Svanemærket”, udtaler Christian Torp, Direktør hos JYTAS A/S.

Jytas - Svanemærket daginstitution

Det første svanemærkede modulbyggeri fra JYTAS skal leveres til Børnehuset Gøngehuset i Rudersdal Kommune - en 958 m2 og 2-etagers kombineret børnehave og vuggestue, som skal huse omkring 90 børn.

Ikke kun et bedre valg for miljø og klima

Det er glædeligt, at JYTAS nu har fået certificeret deres første daginstitution med Svanemærket. Når man opfører byggerier, der lever op til Svanemærkets skrappe krav, er det ikke kun et bedre valg for miljø og klima, men også for personale og børn. Svanemærket stiller nemlig bl.a. krav om lavt energiforbrug og skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Jytas - Ikke kun et bedre valg for miljø og klima

Vægge med flere funktioner og stort udeareal

Børnehuset skal invitere til leg og læring, og give de ansatte albuerum og gode forudsætninger for at udføre deres arbejde. Dette realiseres bl.a. ved at skabe god plads i puslerum og garderober, ved at etablere store grupperum og meget mere.

Grupperummene på de to etager udfordres på indretningen, og væggene får møbler med flere funktioner, så der bliver plads til opbevaring, nicher/huler, støjdæmpningselementer og klatrevægge.

Rummene indrettes forskelligt, så børnene kan udfolde deres motorik.

Bygningen beklædes med to forskellige træprofiler, som harmonerer flot med de grønne omgivelser, og forskudte facader skaber både dybde i byggeriet og et spændende arkitektonisk udtryk.

Et stort udeareal med rutschebane og legehus inviterer de mindste børn udenfor, mens de større børn udfordres med cykelbane, klatrestativ og shelter. Derudover etableres der højbede med urte- og sansehaver, værksted og udekøkken, hvor børnene kan udfolde deres kreative evner.

Jytas - Vægge med flere funktioner og stort udeareal

Faktaboks: Kendetegn ved et svanemærket byggeri

  • Lavt energiforbrug
  • Godt indeklima
  • Skrappe kemikaliekrav
  • Strenge krav til certificeret træ
  • Høj byggeteknisk kvalitet via kontrol af en uvildig tredjepart
  • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

Læs mere om svanemærket byggeri og hvilke krav der stilles til materialevalg og indeklimaforhold her og se flere JYTAS projekter her

Mere om produktet Institutioner

Institutioner

Her kan du se og læse mere om vores projekter og byggerier

Præfabrikeret modulbyggeri fra JYTAS
Håndværk, fleksibilitet og nytænkning
Fremtidens institutioner
Præfabrikeret modulbyggeri

Præfabrikeret modulbyggeri

- et fleksibelt og funktionelt byggekoncept

Læs mere

Hent profilbrochure

Hent profilbrochure

Modulbyggeri uden begrænsninger

Læs mere