Lynetteholms første byggeri

Dato: 9 Apr 2024

JYTAS’ administrationsbyggeri er det første i de nye og rå omgivelser.

JYTAS’ administrationsbyggeri er det første

Selskabet By & Havn, der udvikler store og centrale byområder i København, anlægger et nyt område – nemlig Lynetteholm. Lynetteholm er en planlagt kunstig halvø, som ligger i forlængelse af Refshaleøen, og skal indgå i en samlet stormflodsplan for København. Lynetteholms første bygningsværk er en administrationsbygning - en portal til det landskab, der kommer til at forme sig i de næste årtier. Området skal danne et kystlandskab med strandpark og skov- og strandområder, som skal invitere byens borgere ud i den naturfyldte byudvidelse.

Modulbyggeri – uden begrænsninger

Adskillelse og genbrug

I et tæt samarbejde med By & Havn, Tredje Natur og bygherrerådgiver COWI har JYTAS opført bygningen, som er konstrueret med fokus på Design for Disassembly. Dette indebærer, at bygningen er designet til at kunne adskilles, og demonteres og flyttes, når den ikke længere skal bruges. Designet er således baseret på livscyklustankegangen – hvilket betyder, at når bygningen ikke længere er nødvendig på den nuværende placering, kan modulerne demonteres og upcycles for at blive genbrugt i nye sammenhæng.

Byggeriet fremstår i et elegant skråtstillet forløb med store vinduespartier, der sikrer et godt og naturligt lysindfald i bygningen og på de enkelte kontorenheder, som desuden har hvert deres udeområde. Facaderne er opbygget af aluminium sandwichplader, som giver en robust og stærk facade, der fungerer effektivt i det åbne og barske landskab. På taget er der installeret solcellepaneler med batteripakke, og bygningen er anlagt på en høj, hvor der på det skrånende anlæg udføres vækstforsøg, som skal skabe erfaring for kystlandskabets naturudvikling.

Modulbyggeri – uden begrænsninger

JYTAS’ byggerier leveres med sunde indeklimaforhold – bl.a. god akustik, godt lysindfald og behageligt luftskifte sikrer, at medarbejderne har de bedste forudsætninger for en god arbejdsdag.

Desuden har byggeriet ingen begrænsninger i indretningen, men alle muligheder for arkitektonisk design imødekommes.

Læs mere om mulighederne med modulbyggeri fra JYTAS her