Modulbyggeri er mindre udfordret, når vinteren rammer

Annonce – Dato 1 Feb 2024

Fleksible løsninger med mange fordele.

Fleksible løsninger med mange fordele

Lave temperaturer, regn, sne og blæst udgør betydelige udfordringer for den konventionelle byggebranche. Vejrforholdene har en markant indflydelse på processerne på byggepladserne i Danmark - modulbyggeri derimod er ikke på samme måde udfordret, når vinteren rammer.

Hos JYTAS bygger vi moduler i opvarmede og aflukkede produktionshaller så langt frem i processen, at de er mellem 70 og 80 % færdige. Det sikrer bl.a., at vi undgår dyre og energiintensive tiltag for at forhindre kuldeskader i byggeriet og minimal fugtpåvirkning ved opførelse. Derudover har vi et godt og sikkert arbejdsmiljø for vores produktionsmedarbejdere, hvor arbejdsgangene er effektiviseret - affald sorteres og afhentes af vores leverandører, som sørger for genanvendelse af dette.

Vi opnår en kort opførelsesperiode, minimerer rod på byggepladsen og gør det muligt, at benytte de eksisterende forhold under opførelse, hvilket kan være en væsentlig fordel ved tilbygninger til bl.a. skole, - institutions- og hospitalsfaciliteter.

Fleksibilitet

Modulbyggeri er ikke kun fleksibelt i arkitektur og design, men imødekommer også et her-og-nu-behov, hvis der pludselig opstår pladsmangel. Produktion af moduler under eget tag muliggør effektive arbejdsprocesser, forbedret kvalitetskontrol og kortere opførelsesperioder. Det giver os mulighed for at fuldføre byggerier på blot 8-10 uger over hele landet - afhængigt af projektets omfang.

Effektivitet

Sideløbende med fremstilling af modulerne forberedes og klargøres de praktiske forhold på byggepladsen, hvor arbejdet med byggemodning, fundering og forskellige installationer i området fuldføres. Dette opnås bl.a. grundet den meget effektive gentagelsesgrad i modulbyggeri og den betydelige optimering af byggeprocesserne, som vi har opnået gennem erfaring og anvendelse af digitale værktøjer.

JYTAS moduler lever i et cirkulært loop, hvor alle beslutninger tages med henblik på at minimere ressourcer, klimapåvirkning og spild af affald

Ansvarlighed

JYTAS moduler lever i et cirkulært loop, hvor alle beslutninger tages med henblik på at minimere ressourcer, klimapåvirkning og spild af affald.

Da modulerne fremstilles under kontrollerede forhold, kan materialerne bestilles i faste dimensioner, og således skæres og forberedes med minimalt spild. Dette reducerer mængden af affald og bidrager til en mere bæredygtig og miljørigtig byggeproces.

Kan vi levere byggerier, som tilgodeser bygherrers ønsker, sikre gode forhold for brugerne og på samme tid minimere miljøpåvirkningen, har vi nået vores ypperste mål.” Direktør Christian Torp.

Vil du vide mere om modulbyggeri, og hvilke fordele der er ved at vælge det fremfor traditionelt? Så læs mere på vores hjemmeside her