Få de gamle betonaltaner repareret

Annonce – Dato 21 Feb 2021

- og undgå massive udgifter

Mange altaner blev tidligere udført med udliggerjern, der er i fare for at nedbryde. Det er derfor vigtigt, at du tager dine forholdsregler og får taget hånd om sagen i tide.

FÅ DE GAMLE BETONALTANER REPARERETIndenfor de seneste år er der kommet stort fokus på vedligeholdelse af ældre bygninger. Det gælder blandt andet de mange betonaltaner med udliggerjern, der blev opført 1900-1960’erne. Den særlige konstruktion med stålprofiler er nemlig tit skjult bag facaden, og det gør, at den kan nedbryde indvendig, uden du selv er opmærksom på det.

Altaner med rustet eller beskadiget udliggerjern kan være farlige at bruge, men også dyre at udskifte, når først skaden er sket. Det betyder, at der er meget at spare, hvis du får lavet en tilstandsvurdering og udbedret skaderne på din altan i tide.

Hvis konstruktioner bliver forstærket, korrosionsbehandlet og inddækket med foldeglas, kan den sagtens klare op til 25-30 år.

Et eksempel på dette er ejendommen ved Elmegade på Nørrebro. Her blev konstruktionerne afrenset og overfladebehandlet. Alumentdk etablerede nye glasværn med foldeglas, og ved gavlene blev der opført de brandvægge, som myndighederne påkræver.

Se alle billederne fra renoveringen af Elmegade.

Her kommer en kort opridsning af, hvordan du får din altan undersøgt korrekt.

ER MIN ALTAN UDFØRT MED UDLIGGERJERN?

Den letteste måde at gøre det på er at få fat i konstruktionstegningerne over bygningen. Dem kan du ofte få fra din kommunes byggesagsbehandling. Hvis tegningerne viser, at altanpladen er udkraget og i beton, mens resten af etageadskillelsen er udført med træbjælkelag, har du sandsynligvis en altan med udliggerjern. Er du i tvivl, kan du tage fat i en fagmand til at lave en scanning af din bygning, så konstruktionen kan blive kortlagt ordentligt.

Selve tilstandsvurderingen

Hvis det viser sig, at din altan har udliggerjern som bærende elementer, bør du få undersøgt din altan. I Alumentdk har vi specialister, som kan hjælpe dig med at undersøge altanen. Ud fra konstruktionsoptegningerne vælger vi den bedste metode til at lave en tilstandsvurdering.

Mange gange vil det være muligt at se tydelige tegn på nedbrydning som revner og afskalninger i hjørnerne, hvor altanplanen møder din bygnings mur. Skaderne kan til gengæld også sidde inde bag husets facade. Hvis vi vurderer, at skaderne kan sidde skjult, vil vi foretage en ophukning i muren, så udliggerjernene bliver synlige.

Når vi har foretaget undersøgelsen, vil du have et kvalificeret overblik over, hvilke reparationer der er behov for, og hvad du skal være opmærksom på i fremtiden.

Kontakt Alumentdk for at høre mere om vores Altankontrol og services.

Referenceprojekter fra Alumentdk

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

Ombygning | København | 70 Mio.kr

Ombygning af boligblokke i København med 40 lejligheder på 17 etager . Selve ...

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Udv.renovering | Ishøj | 140 Mio.Kr

Afdeling III er opført i 1979-80. Tagetagen er tilføjet i 1988 – 89 og afde...

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Hørkær

Hørkær

Nybygning | Herlev | 50,0 Mio.Kr

Nybygning af tæt/lav i Herlev med 46 lejligheder på 6 etager . Selve byggerie...