Bæredygtig altanrenovering

Annonce – Dato 11 jan 2022

Forlæng altanens levetid med en bæredygtig renovering frem for udskiftning. Er altanerne i ejer- eller boligforeningen blevet så nedslidte, at beboerne måske ligefrem er begyndt at være betænkelige ved at gå ud på dem?

Så er det med at få gjort noget ved problemet, før det er for sent, og altanen måske ligefrem styrter ned. For sikkerheden ved altanen er vigtig. Særligt for beboerne, der bruger den i hverdagen, men også for ejendommens ry og renommé.

Bæredygtig altanrenovering fra Alument

Udskiftning eller renovering af altanen

En komplet udskiftning af altanerne på ejendommen er en stor udgift. Så det store spørgsmål er, om levetiden på de eksisterende altaner måske kan forlænges med en lidt mere gennemgribende renovering.

Det kræver en nøje gennemgang af standen på samtlige altaner på ejendommen af fageksperter. Her bliver der set på befæstningen af altanerne, eventuelle revner og brud samt standen på de materialer, altanen er bygget af.

Ud fra gennemgangen kan det besluttes, om det er nødvendigt at udskifte altanerne til helt nye. Eller om sikkerheden og standen af altanerne kan opgraderes med en renovering. En renovering som måske samtidig kan forbedre anvendelsen og udemiljøet for beboerne.

Bæredygtig renovering af altanen

Viser det sig, at det er muligt at forlænge levetiden på altanerne med en renovering, bliver det ikke bare billigere. Det bliver også nemmere rent byggesagsmæssigt.

For vælger ejer- eller boligforeningen f.eks. at udskifte de eksisterende rækværker på altanerne, kan arbejdet oftest klares uden byggetilladelse.

Vælges der en såkaldt bæredygtig renovering af altanerne på etageejendommen, bliver de renoveret skånsomt med respekt for den eksisterende byggestil. Samtidig bliver de materialer, som det er muligt at genbruge, repareret og opgraderet til moderne standarder og krav.

Ved en helrenovering bliver det endvidere muligt at opgradere anvendeligheden af altanen – stadig med respekt for den eksisterende byggestil. Det giver beboerne mulighed for at skabe det udemiljø, de ønsker sig på deres altan. Derved bliver altanen ikke blot renoveret. Det bliver som at få en hel ny altan, der kan give beboerne mange flere gode altandage hver eneste år.

Bæredygtig renovering af altanenSpar på istandsættelsen med altankontrol

Spar på istandsættelsen med altankontrol

Ligesom al anden vedligeholdelse kan altanernes levetid forlænges med rettidig omhu. Det kræver et regelmæssigt eftersyn af altanernes stand foretaget af dygtige fagfolk. De ved, hvad de skal se efter og kender de faresignaler, som viser, at det er på tide at gøre noget, hvis sikkerheden ved altanen skal være i orden.

Det gør det muligt at sætte ind i tide med mindre bekostelige renoveringsarbejder. Så kan altanernes levetid forlænges i små, nænsomme trin. Det gør renoveringsarbejdet knapt så bekosteligt og får det til at fylde væsentligt mindre i beboernes hverdag. Samtidig sikres det, at der aldrig bliver gået på kompromis med sikkerheden – og at ejendommen altid fremstår flot og velholdt.

Vil du vide mere om bæredygtig altanrenovering og altankontrol?

Så kontakt Alumentdk på telefon 30 15 21 09 eller info@alumentdk.dk

Referenceprojekter fra Alumentdk

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

Ombygning | København | 70 Mio.kr

Ombygning af boligblokke i København med 40 lejligheder på 17 etager . Selve ...

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Udv.renovering | Ishøj | 140 Mio.Kr

Afdeling III er opført i 1979-80. Tagetagen er tilføjet i 1988 – 89 og afde...

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Hørkær

Hørkær

Nybygning | Herlev | 50,0 Mio.Kr

Nybygning af tæt/lav i Herlev med 46 lejligheder på 6 etager . Selve byggerie...