Elegante altaner i strækmetal binder sløjfe om renovering i Valby

Annonce – Dato 11 jun 2024

Mere leben, bedre lysindfald og smukkere facade er nogle af fordelene

Elegante altaner fra alument i strækmetal binder sløjfe om renovering i Valby

Et stenkast fra Valby Station ligger andelsboligforeningen Henrikshøj, der efter en gennemgribende renovering nu giver beboerne mulighed for at nyde storbyens udelivssæson – samtidigt med at varmeregningen bliver mindre i vinterhalvåret.

Henrikshøj er et klassisk etagebyggeri i røde mursten med små, oprindelige altaner til gadesiden, som er bevaret. Men tager man et kig ind i gården, vil man opleve, hvordan den nypudsede, hvide facade og elegante altaner i mørkt stål tilfører en lys og venlig atmosfære i det åbne gårdmiljø.

Gennemtænkt løsning med altaner i råt, industrielt design

Alument der er specialister i at designe, fremstille og montere skræddersyede altaner, har leveret altanerne til de i alt 197 andelslejligheder.

Det særlige ved altanerne til Henrikshøj er, at de er udført i lakeret bronzefarvet strækmetal, der på én og samme tid fremstår let, råt og industrielt i sit udtryk. Materialet leder tankerne hen på Valbyegnens historie som voksende industrikvarter i begyndelsen af 1900-tallet, hvor flere nye fabrikker blev opført.

For Alument handler designet på en altan om både æstetik og funktion. Lars Bomholt, der er administrerende direktør hos Alument, fortæller, at en altan først og fremmest skal være et sted, du har lyst til at opholde dig - og så gør det ikke noget, at det tilføjer noget arkitektonisk til byggeriet.

”Med et projekt som dette er altanerne en forandring, som beboerne kan mærke og forholde sig til med det samme. Resultatet skal være smukt at se på og passe ind i bybilledet, men det skal i høj grad også være holdbart og fungere i praksis,” siger Lars Bomholt.

Fakta om altanerne til Henrikshøj

  • Altanerne er udført i lakeret bronzefarvet strækmetal, som trods sit robuste udseende har en let og halvtransparent effekt på den færdige altan.
  • Den bærende konstruktion er indbygget og skjult i den ny facade.
  • Åbne, frithængende altaner er monteret ud for stue eller soveværelse med ekstra højde i den ene side ind til naboen, så indkig begrænses.
  • Spanske og franske altaner er monteret ud for køkken eller soveværelse, hvilket giver mere lys i lejligheden og mulighed for at lufte ud og forbedre indeklimaet i flere rum.

 altaner fra alument

Byggeri, der tager hensyn til klimaet

Renoveringsprojektet er udført i tæt samarbejde mellem Alument, Hovedstadens Bygningsentreprise og Byggerådgivning Danmark , og det skriver sig ind i nutidens byggeskik, hvor man forsøger at bygge mindre klimabelastende.

Søren Houlind, der er projektchef for Hovedstadens Bygningsentreprise fortæller, at man langt hen ad vejen har forsøgt at tænke genbrug og klima ind i renoveringen.

”Der er blevet lagt solceller på taget, alle vinduer er blevet skiftet og facaden er blevet efterisoleret. De gamle vinduer er taget ud og har fået nyt liv, idet de er blevet genanvendt til at producere ny isolering uden på den gamle ydermur,” siger Søren.

Samarbejdet med Alument har fået positive ord med på vejen af projektchef Søren Houlind, der bemærker, at dette er første gang, at de to virksomheder har arbejdet sammen, men at oplevelsen har været positiv.

Brug for kompetent sparring på dit altanprojekt?

Kontakt Alument på telefon: 30 15 21 09 eller e-mail: info@alumentdk.dk – et hold af rådgivere og tekniske tegnere står klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning.

Referenceprojekter fra Alumentdk

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

Ombygning | København | 70 Mio.kr

Ombygning af boligblokke i København med 40 lejligheder på 17 etager . Selve ...

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Udv.renovering | Ishøj | 140 Mio.Kr

Afdeling III er opført i 1979-80. Tagetagen er tilføjet i 1988 – 89 og afde...

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Hørkær

Hørkær

Nybygning | Herlev | 50,0 Mio.Kr

Nybygning af tæt/lav i Herlev med 46 lejligheder på 6 etager . Selve byggerie...