Vild altan – giv mulighed for større biodiversitet på altanen

Annonce – Dato 5 jul 2022

Og skab flere muligheder for spændende naturoplevelser til beboerne.

Alument - vild altan skaber flere muligheder for spændene naturoplevelser til beboerne

At skabe større biodiversitet handler om at give bedre levevilkår i vores haver og på vores altaner til den store fauna af planter og insekter, som er truede på deres naturlige levesteder herhjemme. De udgør samtidig en vigtig fødekilde for mange af de fuglearter og dyr, som er ved at forsvinde fra den danske natur.

Ved at handle nu kan vi bremse den kedelige udvikling, samtidig med at vi får mere natur og flere spændende naturoplevelser tættere på vores bolig.

Alle bidrag nytter.

Så selvom der kun er tale en lille altan i en bylejlighed, kan det gøre en forskel. Også for dit byggeris anseelse og omdømme.

Hvad kræver en vild altan?

For at give de bedste muligheder for, at beboerne kan skabe en vild altan, kræver det, at du som bygherre eller arkitekt gør det muligt at skabe gode levevilkår for både truede planter og insekter.

Det kan gøres med altankasser eller plantekasser på selve altanen. Gerne i en størrelse, som gør det muligt at have andre og måske lidt større planter end dem, der står først for på planteskolen eller i byggemarkedets haveafdeling.

Samtidig kan der skabes bedre levevilkår for insekterne ved at opsætte insekthoteller, som er indrettet til, at insekterne kan flytte ind og bygge bo. Samt ved at skabe læ for blæsten. Og skyggemuligheder, hvis altanen ligger badet i sol mange timer hver dag.

Insekthotellerne kan enten opsættes på muren eller altanens sider – eller eventuelt bygges ind i læ mulighederne på altanen.

Endelig er det vigtigt at give nem adgang til vand for både fugle og insekter. Det kan bare være en lille fastmonteret skål eller fordybning, hvor der kan samle sig regnvand. Eller som beboerne kan hælde vand i.

Alument - Danske planter til danske altanerAlument vild altan - Biodiversitet er højt på agendaen hos den moderne familie

Danske planter til danske altaner

Skal det gøres endnu nemmere for beboerne at komme i gang med at skabe en vild altan, bør der vælges danske jordtyper til altanens plantekasser.

Du kan også fremme biodiversiteten ved at informere beboerne om, hvilke planter de skal vælge til plantekasserne. Det skal være danske planter, som lever vildt i den danske natur, og som giver nektar- og pollenkilder til de truede insektarter, vi gerne vil tiltrække til den vilde altan.

Planter som f.eks. vedbend, skovranke, humle og kaprifolie opfylder disse krav, ligesom forskellige arter af storblomstrede klematis.

Så altanen behøver ikke ligne et vildnis for at skabe mulighed for en bedre biodiversitet.

Biodiversitet er højt på agendaen hos den moderne familie

Ved at gøre det nemt for beboerne at skabe en vild altan tiltrækker byggeriet samtidig de yngre og mere miljøbevidste familier. Det er dem, som typisk gerne vil slå et slag for netop biodiversiteten.

Et vildt uderum skaber både glæde og sammenhold, og giver et fristed, hvor hele familien kan stresse af midt i hverdagens travlhed.

Samtidig giver det familiens børn nogle helt unikke muligheder for at få flere naturoplevelser tæt ind på livet. Det er oplevelser, som vil gøre dem endnu mere bevidste om vigtigheden af at passe på naturen, når de selv vokser op.

Så ved at skabe bedre mulighed for vilde altaner i dit byggeri, tiltrækker du ikke alene de mere miljøbevidste familier. Du gør det også nemmere at skabe grundlaget for, at endnu mere miljøbevidste generationer kan vokse op og blive bedre til at passe på de danske insekter og planter.

Alt sammen fordi de voksede op i et byggeri med plads til at få naturen helt tæt ind på livet.

Læs mere om projektet på Hc Ørstedsvej her

Læs mere om Alument altaner her

Hvad koster en altan?

Referenceprojekter fra Alumentdk

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

Ombygning | København | 70 Mio.kr

Ombygning af boligblokke i København med 40 lejligheder på 17 etager . Selve ...

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Udv.renovering | Ishøj | 140 Mio.Kr

Afdeling III er opført i 1979-80. Tagetagen er tilføjet i 1988 – 89 og afde...

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Hørkær

Hørkær

Nybygning | Herlev | 50,0 Mio.Kr

Nybygning af tæt/lav i Herlev med 46 lejligheder på 6 etager . Selve byggerie...