3 ting, du skal have i tankerne, når du bygger altan

Dato: 8 mar 2018

Altanløsninger fra Alument

3 ting, du skal have i tankerne, når du bygger altan

3 ting, du skal have i tankerne, når du bygger altan

Altaner gør lejligheder ekstra attraktive, men højner også livskvaliteten, for dig som ejer, at have dit eget uderum i direkte forlængelse af din bolig. Men før du får en altan monteret, er det en god idé at gøre dig overvejelser omkring, hvilken type altan der passer til netop din lejlighed.

Kan bygningen holde til en altan?

Hvis du skal have opført en altan, skal bygningen kunne holde til det. Det betyder, at du skal have en fagmand til at foretage statiske beregninger på, hvor meget belastning bygningskonstruktionen kan klare. Ud fra de beregninger vil du kunne få vejledning om, hvilke altanløsninger, der kan monteres hos dig. Det er også de beregninger, du skal sende til myndighederne for at få dit projekt godkendt. Alument hjælper dig gerne gennem processen, så alt bliver gjort ordentligt.

Altanhygge i solen uden nabogener

De fleste foretrækker nok en altan, hvor man uforstyrret kan sidde i solen og nyde livet. Hvis du har mulighed for at vælge, giver det god mening at montere altanen, så du får mest glæde af solens lys – uden den står og bager ind i din lejlighed hele døgnet. Omvendt skal du også have dine naboer i tankerne, når din altan skal monteres. Din altan må ikke skygge eller genere din nabo, uden de har godkendt det. Det er vigtigt at have godkendt dit byggeprodukt af din ejer- eller andelsforening, før du går i gang.

Åben eller lukket altaninddækning?

Selvom de fleste af os drømmer om sommervejret på terrassen, er det danske klima ikke altid til den slags. Regn, vindpust og blæst er alt sammen faktorer, du skal have med i dine overvejelser. Det gælder om at vælge en altanløsning med materialer, der kan holde til vejrets luner. En altan, der er udført i aluminium, er eksempelvis lettere at holde, end en løsning i træ eller beton. Skal regn og vind holdes helt væk, er det værd at overveje at få altanen inddækket. Ulempen ved en inddækning kan være, at du mister adgangen til den friske luft. Det kan du til gengæld undgå, hvis du vælger en oplukkelig inddækning, såsom foldeglas, der kan trækkes til siden på gode dage. På den måde kan du nyde de ekstra kvadratmeter og udsigten uanset vejr.

Se eksempler på altaninddækninger og bliv inspireret

 

Tal med en fagmand, hvis du er i tvivl

Når først altanen er monteret, kan det være besværligt at ændre de valg, du har truffet. Det kan nogle gange godt være svært at beslutte alt, hvis du kun har tegninger at forholde dig til.

I HUSET Middelfart har Alument sin faste udstilling, hvor du er velkommen til at komme forbi, hente inspiration og få gode råd.

Læs meget mere på alument.dk

Referenceprojekter fra

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

The Silo - Nordhavn Ombygning til boliger

Ombygning | København | 70 Mio.kr

Ombygning af boligblokke i København med 40 lejligheder på 17 etager . Selve ...

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Vildtbanegård afd. 3 i Ishøj

Udv.renovering | Ishøj | 140 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 12 bygninger i Ishøj med 378 lejli...

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Hørkær

Hørkær

Nybygning | Herlev | 50,0 Mio.Kr

Nybygning af tæt/lav i Herlev med 46 lejligheder på 6 etager . Selve byggerie...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår