Skab tryggere miljøer til ældre og demente

Annonce – Dato 19 nov 2020

Flere danske arkitekter har allerede taget imod tilbuddet om at opleve deres valg af materialer til plejehjem og ældreboliger gennem en dements øjne. Prøv selv vores unikke Virtual Reality-værktøj for at blive klogere på, hvordan du kan skabe tryggere og mere støttende miljøer til ældre med demens.

Oplev dit materialvalg gennem en dements øjne med Tarketts unikke VR-værktøj

Forstå hvordan en dement oplever verden

Vores Virtual Reality-værktøj giver dig mulighed for selv at opleve, hvordan demens påvirker bl.a. opfattelsen af farver, lys, mønstre og kontraster. Madeleine Mathiasen, arkitekt hos RUBOW arkitekter fortæller om oplevelsen:

- Værktøjet har givet os en vigtig forståelse af, hvordan man aflæser verden som dement. Følelsen sidder i kroppen længe efter, og vi taler stadig om vores oplevelse nu, hvor projektet er på næste stadie. Vi har fået et værktøj, som vi kan bruge, når vi overvejer overflader til et projekt og et fælles referencepunkt, når vi taler om farver, materialer og indtryk.

Vælg materialer som skaber tryghed og livskvalitet

Ved at forstå, hvordan en dement oplever verden, kan du vælge materialer, som er med til at berolige den ældre, opmuntre til bevægelse og gøre det nemmere at navigere rundt i hverdagen. Du bør bl.a. være opmærksom på at vælge gulve med:

  • bløde og nedtonede mønstre
  • et hjemligt og varmt design
  • en mat og slidstærk overflade
  • en tydelig kontrast til væggene.

Med det rette materialevalg kan du bidrage til at gøre overgangen til plejehjem lidt lettere og forbedre livskvaliteten for både den ældre, de pårørende og personalet på plejehjemmet.

Vil du vide mere om demensvenligt design?

Du er velkommen til at kontakte os på info.dk@tarkett.com eller telefon 43 90 60 11 for at bestille en gratis demo af vores Virtual Reality-værktøj.

Du kan også læse mere om vores Virtual Reality-værktøj og anbefalinger til demensvenligt design på Tarketts hjemmeside.

Referenceprojekter fra Tarkett A/S

EUC Lillebælt - nye gulve
Egersund Forum - nyt gulv
Plejeboligen Slottet Falun - nyt gulv
MQ Täby Centrum - nyt gulv