Genbrugte tæppefliser får et nyt og farverigt liv i unikt designsamarbejde

Annonce – Dato 9 Feb 2023

Endelig er den her – Tarketts nye kollektion DESSO X RENS! Designsamarbejdet med Studio RENS giver tæppefliser, som ellers skulle smides ud, et nyt og farverigt liv gennem re-design. Den nye kollektion byder på en bred vifte af flotte nuancer og i alt tre sæt af afbalancerede farvekombinationer - Hopscotch, Tangram og Checker - der har det tilfælles, at de kan benyttes til at skabe smukke, skræddersyede gulvmønstre.

genbrugte tæppefliser får et nyt og farverigt liv i unikt designsamarbejde

A NEW TAKE ON RE-USE

I mange år har Tarketts tæppefliser, der kendes under navnet DESSO, været et af gulvproducentens mest udbredte produkter, og nu pustes der helt nyt liv i tæpperne i et spændende designsamarbejde med det hollandske designstudio Studio RENS.

Den nye kollektion, der oprindeligt blev præsenteret under 3 Days of Design, er kendetegnet ved Studio RENS’ helt unikke måde at bruge farven rød, ledsaget af Tarketts forpligtelse til at skabe tæppefliser ud fra en cirkulær tankegang.

TÆPPEFLISER FÅR ET NYT OG FARVERIGT LIV GENNEM RE-DESIGN

Kasserede DESSO-tæppefliser fra nogle af vores mest anvendte kollektioner fås nu i flere forskellige toner og nuancer. Kollektionen byder på en bred vifte af flotte nuancer og i alt tre sæt af afbalancerede farvekombinationer, der har det tilfælles, at de kan benyttes til at skabe smukke, skræddersyede gulvmønstre.

DESSO X RENS er designet med øje for farver og fornemmelse for mønstre og giver dig gennem leg og grundig overvejelse mulighed for at give nyt liv til kasserede tæppefliser.

DESSO X RENS  tæpefliser

FARVEN RØD INKORPORERES

Tilbage i 2014 dykkede Studio RENS, som er kendte for at udforske og flytte grænser for både farver og materialer, ned i brugen af farven rød. En farve, der konnoterer stærke følelser, men som samtidig kan være utroligt svær at bruge i boligindretningen.

Designernes kreativitet og dedikation til at tilføje farver til tæppefliserne har ledt til en ny måde at forlænge levetiden på kasserede materialer samt mindske spild. Og uanset det tidligere design har de ved at farvelægge halvdelen af tæppeflisen med rødt skabt nye nuancer og fået produkterne til at harmonere uanset deres oprindelige farve og struktur.

’’Design handler meget om perfektion og kontrol. Hvis farven på et produkt afviger bare en smule fra resten af kollektionen, kasseres det. Hvis farven ’bløder’, kasseres den. Men i virkeligheden er materialer jo forskellige. Den samme farve vil ofte se forskellig ud på forskellige materialer. Selv den samme farve på det samme materiale vil i nogle tilfælde se forskellig ud i forskelligt lys. Med den nye kollektion ønsker vi at vise, hvordan man kan arbejde med ufuldkommenheder og variationer – selv med en svær farve, som rød er kendt for at være – og stadig få et smukt resultat.’’

Stefanie van Keijsteren, direktør og medstifter hos Studio RENS.

Få et unikt indblik i det hollandske designstudio Studio RENS’ kreative og spændende designproces som ligger til grund for kollektionen i videoen ovenfor.

DESSO X RENS-kollektion består som nævnt af frasorterede tæppefliser

KOLLEKTIONEN

Vores nye DESSO X RENS-kollektion består som nævnt af frasorterede tæppefliser, som har fået et helt nyt og farverigt liv i et spændende designsamarbejde og er designet med øje for farve og en sans for mønster og hvor leg med materialegenbrug og farver får frit spil. Kollektionen byder på en bred vifte af flotte nuancer og i alt tre sæt af afbalancerede farvekombinationer, der har det tilfælles, at de kan benyttes til at skabe smukke, skræddersyede gulvmønstre. 

Hver farvekombination består af specifikke kendetegn, der adskiller dem fra hinanden: Hopschotch, Tangram og Checker; 

Hopscotch består af en lys, levende blanding af nuancer med skarpe gule og grønne overtoner, der leder tankerne hen på forår. 

Tangram er en spændende og stemningsfuld kombination af farver i grønne og blå nuancer, som er rig på kontrast og skaber en subtil og ærlig indretning. 

Checker er en stilfuld blanding af klassiske naturlige grå nuancer, kombineret med en varm og iøjnefaldende rød for et tidløst og forfriskende design. 

Et sæt med 5 x 4 farvekodede gulvfliser giver dig mulighed for at forskønne ethvert rum eller sted med specialdesignede mønstre af diamanter, diagonaler og zigzag.

Læs mere om kollektionen her.

VIL DU VIDE MERE?

Kontakt os allerede i dag på enten telefon 43 90 60 11 eller via e-mail info.dk@tarkett.com, hvis du vil vide mere om den nye kollektion eller det unikke designsamarbejde.

Mere om produktet Tæppefliser

Tæppefliser

Miljøvenlige og praktiske DESSO-tæppefliser i mange forskellige designs

Desso AirMaster

Desso AirMaster

Med DESSO AirMaster går ultimativ innovation og effektivitet op i en højere e...

Læs mere

Desso Essence

Desso Essence

Slidstærk og yderst funktionel

Læs mere

Desso Stratos

Desso Stratos

En af vores mest populære tæppefliser

Læs mere

Desso Verso

Desso Verso

Tilbyder det ultimative i moderne, minimalistisk design

Læs mere

Desso Torso

Desso Torso

Har en livlig opskåret luv med en elegant blanding af mørke og lyse nuancer

Læs mere

Desso Palatino

Desso Palatino

Er elegant fremstillet af kraftigt materiale

Læs mere

Desso Fuse

Desso Fuse

Tager en hel ny vinkel på tæppefliseeffekter

Læs mere

Datablad - DESSO AirMaster
EPD - DESSO Essence
EPD - DESSO Stratos
Datablad - DESSO Verso
Datablad - DESSO Torso
Datablad - DESSO Palatino
Datablad - DESSO Fuse
EPD - DESSO Essence
EPD - DESSO Stratos
EPD - DESSO Verso

Referenceprojekter fra Tarkett A/S

EUC Lillebælt - nye gulve
Egersund Forum - nyt gulv
Plejeboligen Slottet Falun - nyt gulv
MQ Täby Centrum - nyt gulv