Tæppefliser designet til at blive genanvendt

Annonce – Dato 6 okt 2022

Oplev DESSO Recharge & Retrace. Nye kollektioner med et lavt klimaaftryk.

Nu introducerer vi DESSO Recharge & Retrace – vores nye kollektioner af tæppefliser. Et cirkulært produkt med et lavt klimaaftryk og som er resultatet af en holistisk designproces. Her har idéen om den cirkulære tilgang "Made to be remade" – design med genanvendelse for øje – været inspirationen bag både strukturen og mønstrene i designet, og afspejler samtidigt naturens taktile skønhed.

tæppefliser af høj kvalitet

Hos Tarkett har vi mere end 85 års erfaring med at producere tæppefliser af høj kvalitet, og vi har arbejdet længe med cirkulær økonomi og genanvendelse knyttet til disse produkter.

Få mere info om Tarkett’s komplette sortiment af miljøvenlige-tæppefliser her.

"MADE TO BE REMADE" - DESIGNET TIL AT BLIVE GENANVENDT

DESSO Recharge & Retrace, vores nye kollektioner af genanvendelige tæppefliser, er designet til at blive genanvendt og det man kalder ægte cirkulære produkter. Det er kollektioner, der er designet til at blive indsamlet og skilt ad, så deres komponenter kan genanvendes som råmaterialer i fremstillingen af nye tæppefliser.

Resultatet: tekstilfliser med en taktil fornemmelse og en smuk og unik tekstur, som takket være teknisk ekspertise og know-how får et nyt liv efter dette.

KOLLEKTIONERNE

Designene består af uregelmæssige og unikke mønstre og teksturer, der fremhæver det smukke ved det cirkulære. Og opfordrer til eftertanke.

DESSO Recharge og Retrace deler den samme farvepalette og kollektionerne består af 20 farver som du kan kombinere i utallige smukke og unikke farve- og mønsterkombinationer.

DESSO Recharge er designet, så ens tanker ledes hen på den genanvendte kalk, der anvendes i EcoBase-bagsiden. Designet på DESSO Retrace er inspireret af tekstilflisens genanvendelsesprocess. Læs mere om kollektionerne her.

DESSO Recharge og Retrace

DET SMUKKE VED DET CIRKULÆRE DESSO

Recharge og Retrace er som nævnt resultatet af en holistisk designproces, hvor idéen om den cirkulære tilgang "Made to be remade" – design med genanvendelse for øje – har været inspirationen bag både strukturen og mønstrene i designet, og afspejler samtidigt naturens taktile skønhed.

TARKETT’S CIRKULÆRE KLIMAAFTRYK

Tiltag som gør noget godt for os selv og vores planet er vigtige skridt i retningen af at reducere forbruget af CO2-udledende fossile brændstoffer som er den vigtigste faktor i den globale opvarmning. Tarkett’s ambition om at blive fuldt ud cirkulære gør det muligt for os at starte den process. Som den eneste producent af tæppefliser med et ”full-circle” genanvendelses-system mindsker vi brugen af nye råmaterialer i vores produktionen. Vi undgår på den måde den traditionelle løsning med kulstofproducerende alternativer som forbrænding og deponering, når produktet en gang er udtjent.

Tarkett’s Origin kollektion – tæppefliser med et lavt klimaaftryk.

TÆPPEFLISER MED DET LAVESTE TOTALE KLIMAAFTRYK

Lige fra starten har vi, når vi (gen-)udvinder råmaterialer gennem produktion, montering, brug og genanvendelse, et ansvar for at føre tæppet videre til næste trin i dets livscyklus - igen og igen.

Vores lukkede system sikrer, at vores tekstilfliser har det laveste cirkulære CO2-aftryk* i Europa – mindst 6 gange lavere** end vores konkurrenters samlede klimaaftryk.

*For tekstilfliser med EcoBase-bagside med PA6-garn, i henhold til EPD (Environmental Product Declaration) S-P-05827, der er eksternt verificeret af Bureau Veritas, baseret på det samlede klimaaftryk (modul A-D) med cirkulær genanvendelse i et lukket kredsløbsscenarie.

**Sammenligning af EPD S-P-05827 med det samlede klimaaftryk (modul A-D) for hver af de 19 tekstilflisers EPD'er, der er tilgængelige på internettet (maj 2022) for konkurrenter med produktionsanlæg i EU og Storbritannien, i produktvægtintervallet 600-699 g, polyamidgarn og forbrænding som scenarie ved endt levetid.

TARKETT FORVANDLER GAMLE TÆPPEFLISER TIL NYE

TARKETT FORVANDLER GAMLE TÆPPEFLISER TIL NYE

Bæredygtige fordele og egenskaber som er værd at femhæve for de ny kollektioner:

  • Samlet klimaaftryk på henholdsvis: 1,52 kg og 1,4 kg CO2-ækvivalenter/m²
  • Genanvendt garn: 100 %
  • Genanvendt indhold: 60,2 % og 61,1 %
  • EcoBase-bagside – Guldcertificeret af Cradle to CradleTM
  • Mulighed for ekstra tilvalg: SoundMaster Thrive-akustikbagside
  • Begge kollektioner kan genanvendes på vores egen fabrik

Vær med til at træffe det bevidste valg. For mennesket og kloden. Læs mere om Tarkett’s omfattende arbejde med bæredygtighed.

VIL DU VIDE MERE?

Kontakt os allerede i dag på enten telefon 43 90 60 11 eller via e-mail info.dk@tarkett.com, hvis du vil vide mere om mulighederne med Tarkett’s miljøvenlige tæppefliser som fås i en lang række forskellige og unikke designs.

Mere om produktet Tæppefliser

Tæppefliser

Miljøvenlige og praktiske DESSO-tæppefliser i mange forskellige designs

Desso AirMaster

Desso AirMaster

Med DESSO AirMaster går ultimativ innovation og effektivitet op i en højere e...

Læs mere

Desso Essence

Desso Essence

Slidstærk og yderst funktionel

Læs mere

Desso Stratos

Desso Stratos

En af vores mest populære tæppefliser

Læs mere

Desso Verso

Desso Verso

Tilbyder det ultimative i moderne, minimalistisk design

Læs mere

Desso Torso

Desso Torso

Har en livlig opskåret luv med en elegant blanding af mørke og lyse nuancer

Læs mere

Desso Palatino

Desso Palatino

Er elegant fremstillet af kraftigt materiale

Læs mere

Desso Fuse

Desso Fuse

Tager en hel ny vinkel på tæppefliseeffekter

Læs mere

Datablad - DESSO AirMaster
EPD - DESSO Essence
EPD - DESSO Stratos
Datablad - DESSO Verso
Datablad - DESSO Torso
Datablad - DESSO Palatino
Datablad - DESSO Fuse
EPD - DESSO Essence
EPD - DESSO Stratos
EPD - DESSO Verso

Referenceprojekter fra Tarkett A/S

EUC Lillebælt - nye gulve
Egersund Forum - nyt gulv
Plejeboligen Slottet Falun - nyt gulv
MQ Täby Centrum - nyt gulv