Tarkett Circular Collection – din genvej til bæredygtige gulve

Annonce – Dato 28 okt 2021

Vælg et gulv, som bidrager positivt til DGNB-certificeringen af dit byggeri.

Tarkett, vinylgulve

I Tarketts Circular Collection har vi samlet alle de vinyl-, tekstil- og linoleumsgulve, som vi i dag kan indsamle og genanvende i praksis. Det har aldrig været nemmere at vælge et gulv for dig, som gerne vil arbejde med bæredygtige materialer.

Med Circular Collection vil vi gerne inspirere dig til at tage skridtet fra ord til handling, når det gælder valget af cirkulære materialer. Vi har derfor gjort det nemt for dig at vælge et gulv, som kan genanvendes som råvare til nye gulve i stedet for at blive sendt til forbrænding.

I Circular Collection finder du i dag disse typer af gulve

  • Tarketts homogene iQ-vinylgulve
  • Tæppefliser med PA6-garn
  • Tarketts linoleumsgulve
  • Tarketts heterogene vinylgulv, Execellence Genius
  • Tarketts LVT-vinylgulv, iD Square

Når genanvendelse er mere end ord

Hos Tarkett mener vi kun, at et gulv kan kaldes genanvendeligt, hvis det er både teknisk og praktisk muligt at genanvende materialet. Derfor er det et krav for alle gulvene i Circular Collection, at

  • vi har rutiner for indsamling af gamle gulve over hele landet
  • vi transporterer det indsamlede materiale til vores genanvendelsesanlæg
  • vi anvender materialet som råvare i produktionen af nye gulve

Udover at være genanvendelige, er gulvene i Circular Collection ftalatfrie og har lave emissioner. På vores hjemmeside finder du både EPD, MHS og byggevaredeklaration for gulvene.

Vi indsamler og genanvender gulvene via vores ReStart-program, og vi arbejder hele tiden på at udvikle nye teknikker og indsamlingsrutiner, som kan føre til endnu mere genanvendelse – i praksis. Det gør vi, fordi vi tror på, at cirkulær økonomi er den rigtige strategi for at spare på jordens ressourcer, mindske mængden af affald og bremse den globale opvarmning.

Du kan læse meget mere om Circular Collection på vores hjemmeside

Vil du vide mere?

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon 43 90 60 11 eller info.dk@tarkett.com, hvis du vil vide mere om mulighederne med Tarketts Circular Collection.

Referenceprojekter fra Tarkett A/S

EUC Lillebælt - nye gulve
Egersund Forum - nyt gulv
Plejeboligen Slottet Falun - nyt gulv
MQ Täby Centrum - nyt gulv