Velkommen i det smarte hjem

Dato: 10 Aug 2017

Forbrugerne efterspørger smarte installationer

Velkommen i det smarte hjem

Velkommen i det smarte hjem

Forbrugerne efterspørger smarte installationer, og i Det Biologiske Hus viser ABB, hvordan private hjem kan gøres mere komfortable og styres med én app.

På Danmarks største byggeudstilling i HUSET Middelfart er det muligt at opleve fremtidens bæredygtige bolig ”Det Biologiske Hus”. Huset, der er skabt af arkitektvirksomheden EEN TIL EEN, er baseret på konceptet ”Building in Balance”, der forener bæredygtige principper og moderne teknologi. Det betyder blandt andet, at huset er bygget af restprodukter fra landbrugsindustrien, og ABB er partner på teknologisiden.

Her er ABB’s styringssystem til private hjem installeret – det såkaldte ABB-free@ home, der allerede findes i en lang række private hjem i Danmark. Således slår Det Biologiske Hus i byggeudstillingen i HUSET Middelfart dørene op for alle, der vil opleve fremtidens byggeri og det nyeste inden for intelligente installationer.

- ABB-free@home er udviklet til at samle alle boligens tekniske installationer i ét system. Det unikke er, at både lys, varme, lyd og meget andet er samlet i ét system og styres fra én app. Systemet er lavet, så det både er nemt at sætte op for installatøren og nemt at betjene i hverdagen for beboerne, fortæller Product Marketing Manager Rasmus Trolle fra ABB.

Med ABB-free@home styres hele hjemmet således via telefon og tablet eller på display-skærme og trykknapper på væggen. Den store forskel er, at lyset fx ikke tændes på en knap ad gangen, men i forudindstillede scenarier. Scenarierne er nemme at indstille i den brugervenlige app, hvor selv mormor eller yngstebarnet kan navigere rundt i de store ikoner.

- Man kan godt sige, at det er en ret kompliceret teknologi skjult bag en supernem brugerflade, forklarer Rasmus Trolle-Hemmingsen. - Forbrugerne efterspørger intelligente installationer og komfort, og det kan de her få styret med blot en enkelt app. ABB-free@home er den type teknologi, som den moderne forbruger vil have i dag, uddyber han.

I Det Biologiske Hus er ABB-free@home sat op med scenarier, hvor lyssætningen passer til forskellige situationer i hverdagen. Scenariet ”Godmorgen” giver behageligt lys om morgenen, og ”Velkommen hjem” giver fuld belysning i husets primære rum.

Komfort et salgsparameter

Det er muligt at tilkoble en lang række komponenter til ABB-free@home. Her er der fx tilkoblet udendørsbelysning med bevægelsessensor og LED-lamper, der tænder automatisk en time før solen går ned, og slukker en time efter, den er stået op. I kontakterne er der radio og højttalere, USB-opladere, lysdæmpere, antenne- og dataudtag og meget andet teknik-lir.

Huset er nøglefrit, da systemet er integreret med dørtelefonssystemet ABB-Wel-come, så der er adgang med kode. Her kan beboerne via mobilen se, hvem der ringer på og låse døren op, hvis en gæst eller håndværker skal lukkes ind, når der ikke er nogen hjemme.

En ABB-free@home-installation kan således være alt fra simpel lysstyring til den helt store pakke inden for intelligent bygningsstyring.

Det Biologiske Hus med ABB-free@ home kan opleves på byggeudstilling i HUSET Middelfart.

Referenceprojekter fra

Akaciegården Plejehjem

Akaciegården Plejehjem

Nybygning | Frederiksberg | 141 Mio.kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Frederiksberg med 95 lejligheder på 5 etag...

FactoryHouse The Village

FactoryHouse The Village

Nybygning | København | Præcis 85 Mio.kr

Nybygning af tæt/lav i København med 36 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Skodsborg Kur- og Hotel

Skodsborg Kur- og Hotel

Udv.renovering | Rudersdal Kommune | 103,0 Mio.Kr

Udv.renovering af hotel/motel svarende til 2 bygninger i Rudersdal Kommune på...

Liebhavervilla, Sønderjylland

Liebhavervilla, Sønderjylland

En Sønderjysk elektronik enginiør har renoveret sit hjem, i denne forbindel...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN