Astahus - Tobaksfabrikkerne

Nybygning af boligblokke svarende til 2 bygninger i Aalborg med 118 lejligheder på 10 etager . Selve byggeriet er påbegyndt april 2018 med en beregnet byggeperiode på 23 måneder til en anslået udgift på 160 mio.kr med et brutto areal på 10907 m².

Bygherren er C.W. Obel Ejendomme A/S og som arkitekt er valgt Erik Arkitekter A/S. Projektet udføres i form af totalentreprise som håndteres af Raundahl & Moesby A/S som er totalentreprenør. ,som ventilationsentreprenør er AFV 2E af 22.08.2021 A/S under konkurs og AFV 2E af 22.08.2021 A/S under konkurs er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af AFV 2E af 22.08.2021 A/S under konkurs.

PRODUKTKOBLING: ABB-WELCOME Dørtelefon

ABB-WELCOME Dørtelefon

Se, hvem der ringer på døren

I det nyopførte AstaHus i Aalborg er 118 lejligheder udstyret med dørtelefonsystemet ABB-Welcome. En videoskærm i entreen viser et knivskarpt billede af, hvem der ringer på.

AstaHus ligger i Aalborgs attraktive bydel Vestbyen mellem midtbyens pulserende handelscentrum og den populære havnefront. Ejendommen er på 11.000 kvm og rummer 118 lejligheder, fordelt på en karrébygning og to punkthuse med i alt seks opgange.

- Ved indgangsdørene og ved lejlighederne er der valgt ABB-Welcome. Det er et godt dørtelefonsystem, som er supernemt at installere. Vi trækker blot et buskabel og slutter svartelefonerne til i hver lejlighed. Den primære intelligens sidder nede på gadeniveau i dørstationen, der er let at komme til. Det er intuitivt og kræver ingen programmering, forklarer elinstallatør Daniel Brix Petersen fra det rådgivende installationsfirma Thomsen & Fals.

Beboerne kan se de besøgende på en lille skærm på svartelefonen i lejligheden. Under kameraet på dørstationen sidder et audiomodul med mikrofon og højttaler, og det er automatisk koblet til nøglesystemerne i lejligheden, som åbner indgangsdøren. Systemet arkiverer billeder til beboeren, og disse billeder kan samtidig anvendes til øget sikkerhed og kontrol med færden i bygningen.

Beboerne kan sætte systemet på lydløs, hvis de ikke vil forstyrres, ligesom ABB-Welcome kan tage billeder af dem, der ringer på. Blot for en sikkerheds skyld.

Se mere her

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra ABB A/S

ABB-WELCOME Dørtelefon

ABB-WELCOME Dørtelefon

Se, hvem der ringer på døren

Bygningsinstallation

Bygningsinstallation

Smartere hjem


Skab forandring - sæt liv i kontakterne

Skab forandring - sæt liv i kontakterne

Impressivo er fremtidens installationsprodukter


Ladeløsninger fra ABB

Ladeløsninger fra ABB

Ladestandere til elbiler, elbusser, elvarevogne og ellastbiler


Referenceprojekter fra ABB A/S

Akaciegården Plejehjem

Akaciegården Plejehjem

Nybygning | Frederiksberg | 141 Mio.kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Frederiksberg med 95 lejligheder på 5 etag...

FactoryHouse The Village

FactoryHouse The Village

Nybygning | København | Præcis 85 Mio.kr

Nybygning af tæt/lav i København med 36 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Skodsborg Kur- og Hotel

Skodsborg Kur- og Hotel

Udv.renovering | Rudersdal Kommune | 103,0 Mio.Kr

Udv.renovering af hotel/motel svarende til 2 bygninger i Rudersdal Kommune på...

Liebhavervilla, Sønderjylland

Liebhavervilla, Sønderjylland

En Sønderjysk elektronik enginiør har renoveret sit hjem, i denne forbindel...