Kaster lys over dansk forskning

Annonce – Dato 25 maj 2023

Bravida har installeret 16.000 ABB stikkontakter og afbrydere på SDU.

Bravida har installeret 16.000 ABB stikkontakter og afbrydere på SDU

Projektleder hos Bravida, Thomas Christensen (tv), og salgsingeniør René Stauning fra ABB diskuterer Impressivo-kontakternes hurtige og enkle montering.

Installationen sikrer gode forbindelser og godt lys til forskere og studerende i Nyt SUND – SDU's 50.000 kvm. store nye bygning til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Odense.

Nyt SUND huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets aktiviteter under SDU i Odense. Bygningen er 50.000 kvm. fordelt på tre etager og rummer laboratorier, undervisningslokaler, kontorer og auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut.

- Det er et kompleks byggeri. Så kort beskriver projektleder Thomas Christensen fra Bravida det store byggeri. Han tilføjer:

- Bravida har haft hele teknikentreprisen, lige fra VVS til el, så i perioder har vi været oppe på 170 kolleger rundt omkring i huset på samme tid.

Thomas Christensen har koncentreret sig om el-entreprisen, og for at sætte byggeriets omfang i perspektiv nævner han antallet af stikkontakter, tryk og afbrydere:

- Det er ikke som i en privatbolig. Her er det en kombination af PDS-udtag til data, paneler med et arsenal af kontakter til diverse instrumenter og apparater, en vifte af specialkontakter til fx lysstyring – og så videre. Så det bliver til mange enheder, og vi har med sikkerhed rundet mere end 20.000 kontakter og afbrydere.

ABB kontakter til SDU

Impressivo-serien fra ABB passer elegant ind i indretningen på Nyt SUND.

Til Nyt SUND er valget faldet på Impressivo-serien fra ABB.

- Det er samme serie i hele byggeriet. Det giver et pænt og ensartet indtryk, og jeg synes, at design, funktionalitet, kvalitet og pris hænger rigtig godt sammen. Samtidig er serien udviklet til Schuko-materiel. Det gør det let for vores elektrikere at installere dåser og efterfølgende montere indsats, ramme og inddækning. Der er også god plads til at skrue og udføre fortrådningen, som i dag efterhånden er 2,5 kvadrat over alt, fortæller Thomas Christensen.

Unikke rammer

For at sikre entydig identifikation er alle rammer forsynet med unik lasergravering. Så kan man se nøjagtig, hvilken tavle og gruppe hver eneste stikkontakt og afbryder refererer til.

- For at gøre det håndterligt og overskueligt har vi investeret i vores egen maskine til lasergravering. Den betjenes af en af vores elektrikere, der løbende monterer rammerne og sikrer, at placeringen stemmer overens med dokumentationen. Han flytter laseren i takt med, at kollegerne er færdig på en afdeling eller etage, forklarer Thomas Christensen.

Thomas Christensen runder af med at fortælle, at Impressivo-seriens store udvalg og kvalitet har givet et godt arbejdsflow og minimeret spild.

- I byggerier som dette med mange tusinder kontakter gør det virkelig en forskel, om du sparer eller spilder nogle minutter pr. installation. Vi har heldigvis sparet.

Impressivo-serien fra ABB passer elegant ind i indretningen på Nyt SUND

Læs mere ABB’s Impressivo serie

Mere om produktet Skab forandring - sæt liv i kontakterne

Skab forandring - sæt liv i kontakterne

Impressivo er fremtidens installationsprodukter

Impressivo design og funktion
Impressivo installationsprodukter

Referenceprojekter fra ABB A/S

Akaciegården Plejehjem

Akaciegården Plejehjem

Nybygning | Frederiksberg | 141 Mio.kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Frederiksberg med 95 lejligheder på 5 etag...

FactoryHouse The Village

FactoryHouse The Village

Nybygning | København | Præcis 85 Mio.kr

Nybygning af tæt/lav i København med 36 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Skodsborg Kur- og Hotel

Skodsborg Kur- og Hotel

Udv.renovering | Rudersdal Kommune | 103,0 Mio.Kr

Udv.renovering af hotel/motel svarende til 2 bygninger i Rudersdal Kommune på...

Liebhavervilla, Sønderjylland

Liebhavervilla, Sønderjylland

En Sønderjysk elektronik enginiør har renoveret sit hjem, i denne forbindel...