Sådan kom der strøm på el-bilerne i Herning Sky

Annonce – Dato 3 sep 2021

Boligforeningens medlemmer har nu egne app-styrede ladestandere leveret af HomeCharge og Dansk Kabel TV.

STRØM PÅ  EL-BILERNE I HERNING SKY

Hvordan får man sat fart i opsætningen af ladestandere, når man er den eneste i sin boligforening, der har el-bil? Brian Mikkelsen, der har en lejlighed i det 15 etager høje byggeri Herning Sky på Grøndahlsvej, manglede en ladestander til sin elbil og besluttede i samarbejde med bestyrelsen at undersøge markedet. Få måneder efter var løsningen fra HomeCharge og Dansk Kabel TV klar til første opladning – og håndterer nu både plug-in hybrid og elbiler.

SÅDAN KOM DER STRØM PÅ EL-BILERNE I HERNING SKYSVÆRT MED DE STORE UDBYDERE

Brian Mikkelsen startede med at kontakte flere af de store udbydere på markedet med henblik på en løsning til sin boligforening:

”De var virkelig svære at komme igennem til. Ufleksible og længe om at svare tilbage, så det blev en dårlig oplevelse. De virkede uinteresserede, når det var en forening – og ja, det kan selvfølgelig være besværligt, når alle skal være enige.
Vores relativt nye bygning her i Herning Sky burde være klar til at få koblet en ladeinfrastruktur på, men røret for strømtilførsel viste sig ikke at være stort nok. I det hele taget kan opsætning af en ladeinfrastruktur være kompleks – for hvordan skal standerne placeres, når man er mange beboere, men kun få har behov for at oplade deres bil? I vores forening har vi faste P-pladser, så der blev brug for at ændre på dem for at samle el-bilerne. Ellers kan det ikke betale sig, når der skal graves og lægges kabler til ladestanderne”.

EN FLEKSIBEL LØSNING, DER KAN VOKSE

Brian Mikkelsen endte med tilbud fra et par udbydere, som tog det forbehold, at der skulle være nem adgang til kabelføring: ”Men det er de færreste foreninger, der har styr på det. Heldigvis kom jeg også i kontakt med den danske virksomhed HomeCharge, som leverer ladestandere med app-styring – og deres samarbejdspartner Dansk Kabel TV, der har 50 års erfaring med boligforeninger og står for installationen og serviceringen af standerne. De var klar til at hjælpe os og havde viljen til at få projektet til at lykkes.

Modsat de store operatører var HomeCharge fleksible, hurtige til at svare og løsningsorienterede. Samtidig tænker de frem, og det er vigtigt, fordi mange vil anskaffe elbiler i fremtiden.

Nu har vi i Herning Sky fået en skalérbar løsning, hvor du kun betaler for det, du bruger. Der er ikke nogen binding eller abonnement, og da det er vores egen installation, kan vi frit vælge HomeCharge fra, hvis det skulle blive aktuelt”.

el biler, dansk kabel tv

Klar på 7-8 uger

Der var god kommunikation med HomeCharge og Dansk Kabel TV, og foreningen oplevede handlekraft, da ladestanderne skulle op: ”Opstod der problemer, gik man straks i ’løsningsmode’ og fik klaret tingene. For eksempel fandt vi på dagen, hvor projektet skulle stå færdigt, ud af, at røret til strømtilførsel alligevel ikke var stort nok.

Så blev der handlet! Teknikere, forsyningsfolk og os fra foreningen fandt sammen frem til en løsning. Heldigvis – for ellers kunne projektet blive forsinket i op til en måned. Nu tog det kun 7-8 uger fra første kontakt med HomeCharge, til jeg kunne lade min elbil første gang”, siger Brian Mikkelsen.

Herning Sky har 40 lejemål, og beboerne har nu 5-6 elbiler. Installationen er med 11 kWh i kablerne, og det tager 3,5 timer at lade en elbil op.

BOKSE:

Anbefaling til andre boligforeninger, der ønsker ladestandere

  • Afdæk behovene her og nu. Hvad skal der til for at komme i gang?
  • Hvordan kan det finansieres?
  • Opstil mulighederne over for bestyrelsen.
  • Der skal være mod til at finansiere det, for 80% har ikke elbil.
  • Del projektet op i faser, så det bliver mere overskueligt. Behovet for ladestandere vil vokse.

HomeCharge har en app-løsning, der gør det muligt for beboerne at betale direkte via appenNy app-løsning gør det nemt for alle

HomeCharge har en app-løsning, der gør det muligt for beboerne at betale direkte via appen - samt starte og afslutte opladningen f.eks. fra deres lejlighed.

Samtidig giver app’en et hurtigt overblik over ledige ladestandere – både hjemme i foreningen og når man er på farten.

Andre fordele: Foreningen kan selv bestemme, om deres beboere skal betale én pris - og deres gæster en anden pris. Og kan beslutte, at ladestanderne skal være tilgængelige for elbilister uden for foreningen i bestemte tidsrum. Dermed har foreningen også mulighed for også at tjene på løsningen.

 

KONTAKT OS FOR MERE INFO:

Sjælland & Øerne: Anders Meulengracht | Mobil: 40 41 40 03 | Email: anme@danskkabeltv.dk
Jylland & Fyn: Martin Nymark Christiansen | Mobil: 30 60 30 83 | Email: mnc@danskkabeltv.dk

Se mere på www.danskkabeltv.dk og www.homecharge.dk

Mere om produktet HomeCharge

HomeCharge

HomeCharge: Ladestandere til erhverv og boligforeninger