Nybyggeri rydder op i digitale netværk

Annonce – Dato 27 jan 2023

Et voksende antal nybyggerier samler netværk i en HyperConnect løsning fra DKTV.

dktv

Stadig flere bygherrer får øjnene op for, at der er fordele ved fra byggeriets begyndelse at planlægge et samlet digitalt netværk i bygningen. Det udløser point for bæredygtighed, det åbner muligheder for fremtiden, og der er ovenikøbet penge at spare i forhold til løsninger med flere netværk.

”Efterspørgslen er kommet, og kunderne er begyndt selv at henvende sig”, fortæller rådgiver Dennis Rønberg fra virksomheden DKTV, der tidligere var kendt under navnet Dansk Kabel TV. De seneste tre år har den TDC-ejede virksomhed skruet op for markedsføringen af sin netværksløsning HyperConnect til især nybyggeri, som umiddelbart kan høste de største fordele.

”HyperConnect er ét netværk, som håndterer alle digitale netværk i bygningen, så det hele bliver nemt og overskueligt, og der er mange penge at spare både i forbindelse med etableringen og i driften af netværket. Lige nu er vi de eneste, der laver det på den her måde”, forklarer rådgiveren. DKTV forventer i løbet af 2022 at opsætte HyperConnect i 40 byggerier – mod i alt otte i de to foregående år.

”Tidligere byggede man parallelle netværk oven på hinanden. Der kunne være fem eller seks netværk i byggeriet, som alle skulle serviceres og vedligeholdes. Det var ikke særlig grønt, og det blev ret uoverskueligt at drifte”, forklarer rådgiver Dennis Rønberg.

DKTV har installeret og driver det digitale netværk hos Nordbro, som er studie- og familielejligheder på Nørrebro. Nordbros driftsleder har fra centralrummet overblik over aktiviteter i bygningerne.

POINT FOR BÆREDYGTIGHED

Det er meget forskellige anlæg og funktioner, som kan sluttes til det fælles netværk - TV, sikring, AV løsninger, internet & wifi, sikkerhed og overvågning. HyperConnect løsningen giver byggeriet adskillige point i en DGNB bæredygtigheds-certificering. Der er point at hente for dataforbindelsen med TDC fibernet, og det udløser point, at bygningen har et building management system - jo flere anlæg tilkoblet systemet, des flere point bliver udløst.

HyperConnect giver endvidere besparelser på elregningen, fordi der kun er ét enkelt switched netværk i modsætning til løsninger med flere switchede netværk. Det er ikke nødvendigt at trække nye strømkabler gennem bygningen i forbindelse med nye installationer, da netværket er med en såkaldt PoE switch, der kan overføre strøm gennem netværkskabler.

Nordbros driftsleder har fra centralrummet overblik over aktiviteter i bygningerneAlle ejendommens digitale services samles i ét lukket netværk, der overvåges 24/7.

3. PARTS LØSNINGER

DKTV installerer HyperConnect og står efterfølgende for driften og varetager også datasikkerheden for netværket. ”Netværk er vores spidskompetence, og vi har 100 procent styr på, hvad vi installerer, og hvordan vi sikrer det”, siger rådgiver Dennis Rønberg. Netværket er forberedt til at kunne skalere op med flere grønne løsninger i fremtiden. Det er åbent for 3. parts løsninger, og DKTV tilbyder uvildig rådgivning i valget af digitale løsninger til for eksempel overvågning af forbruget af el, vand og varme. ”Der kommer mange nye digitale løsninger netop på det grønne område, og alle løsninger kan integreres med HyperConnect. Det handler om at få indsigt i data og træffe beslutninger ud fra data i stedet for at stole på sin mavefornemmelse, når der skal optimeres energiforbrug af forskellig art”, siger DKTVs rådgiver.

Beboere læser beskeder fra Nordbro på infoskærm i opgangen.Netværk er en spidskompetence for de erfarne teknikere hos DKTV.

STOR BESPARELSE

HyperConnect løsningen kan også installeres i eksisterende byggeri og erstatte flere parallelle netværk til eksempelvis dørtelefoner, adgangskontrol, internetforbindelser, solceller og vaskeri. De største økonomiske fordele er dog i nybyggeri, hvor der fra begyndelsen er planlagt en fiberinstallation som fælles netværk i bygningen.

”Det kan være meget forskellige typer løsninger, men der vil være en besparelse for næsten alle nybyggerier, og besparelsen kan være på flere hundrede tusinder af kroner”, siger rådgiver Dennis Rønberg. Hvis en bygherre eller entreprenør ikke er klar til at træffe beslutningen om en HyperConnect løsning før byggeriet begyndelse, så tilbyder TDC og DKTV, at nybyggeri med over 100 lejligheder kan gøres HyperConnect Ready, så bygningen er forberedt til på et senere tidspunkt at få HyperConnect.

DKTV er en landsdækkende virksomhed med lokale erfarne teknikere. Virksomheden var tidligere kendt under navnet Dansk Kabel TV og er ejet af TDC.

Netværk er en spidskompetence for de erfarne teknikere hos DKTVBeboere læser beskeder fra Nordbro på infoskærm i opgangen.

For mere information konktakt Dennis Rønberg, Rådgiver, Nybyg og Erhverv på tlf.: 51375329 eller dr@dktv.dk.

Læs mere om det smarte bolignetværk her

Case Nicolinehus