Boligforening viser vej mod en 100% elektrisk bilpark

Annonce – Dato 3 Dec 2021

Andelsforeningen Halvtolv gør det nemt for sine beboere med den fleksible ladeløsning fra HomeCharge og Dansk Kabel TV.

Dansk Kabel TV, Ladestandere til el- og hybridbiler

Vi har besøgt Andelsforeningen Halvtolv, der ligger i skønne maritime omgivelser på Holmen i København. Foreningen huser 156 lejligheder og har netop fået etableret den fleksible ladeløsning fra HomeCharge. Jakob Juul er en af initiativtagerne til projektet og svarer her på nogle af de spørgsmål, som boligforeninger ofte har, når de overvejer at få ladestandere til beboernes el- og hybridbiler:

Hvordan opstod projektet?

Jakob Juul fortæller, at han som den første i andelsforeningen købte elbil for 7 år siden. På det tidspunkt ønskede ingen andre beboere en fælles ladeløsning, så han fik opsat en ladestander for egen regning.

Dansk Kabel TV, fleksibel ladeløsning fra HomeCharge og Dansk Kabel TV

Siden har holdningen ændret sig i takt med, at flere i foreningen er begyndt at køre elbil. Samtidig er der kommet nye aktører på markedet med ladeløsninger og finansierings-muligheder, der bedre matcher behovet i foreninger, hvor mange deler P-pladsen. I dag er der 12 el- og hybridbilsejere hos Halvtolv, og de deles om 5 aktive ladebokse. Der er gjort klar til 8 bokse mere og planlagt yderligere 20 i en faseopdelt udrulning. Ambitionen er klar: En 100% konvertering til el- og hybridbiler.

Hvordan traf I beslutningen om valg af leverandør?

Jakob Juul undersøgte markedet og indhentede tilbud fra flere aktører: ”3 succeskriterier skulle være opfyldt – Forbruget skulle kunne opkræves direkte hos den enkelte bruger – Løsningen skulle være så fleksibel, at den kunne udrulles i etaper og dermed finansieres løbende – Og som det allervigtigste være leverandør-uafhængig. Så foreningen ejer løsningen og infrastrukturen med mulighed for at komme ud af aftalen igen – uden at vores bokse skal tages ned.

Vi valgte HomeCharge, som installerer ladeløsningerne sammen med Dansk Kabel TV. De var den leverandør, der imødekom disse kriterier bedst, og samtidig havde en attraktiv pris.

Hvordan har processen været?

Jakob Juul: ”Den har været god, og da vi er en forholdsvis ny forening fra 2000, er der strømkapacitet nok til at kunne oplade elbiler. Vi har valgt at samle ladepladserne ét sted, hvor der er mest effekt til rådighed, og hvor behovet for at grave var mindst muligt”.

Foreningen ønsker at vise rummelighed over for ikke-elbilister, og derfor må alle bruge ladepladserne til parkering mellem kl. 22-10, hvis de ikke er optaget af en opladende el- eller hybridbil. Halvtolv har gjort meget ud af kommunikationen omkring opsætningen og brugen af ladestanderne, blandt andet med et regelsæt, der matcher netop deres forening og beboere.

Dansk Kabel TV, parkeringspladser med ladeløsning

Hvordan finansieres projektet?

Halvtolv opkræver årligt 1.000 kr. i P-licens fra alle bilejere i foreningen og et gebyr på 5.000 kr. for de elbilsejere, der ønsker at bruge ladeløsningen. Dette er med til at sikre den løbende finansiering af projektet og opsætningen af flere ladestandere.

Vi kan selv styre, hvem der kan benytte ladeboksene via den nøglebrik, som man får udleveret, når man tilmelder sig. Det forhindrer samtidig ubudne gæster i at bruge vores standere”, forklarer Jakob Juul.

Som storkunde får Halvtolv strømmen til en favorabel pris, og når der er betalt serviceabonnement til HomeCharge og modtaget refusion af elafgiften, så lander prisen for opladningen på ca. 1,30 kr. per kWh. HomeCharge varetager administrationen og sørger for, at foreningen opfylder betingelserne for at få deres elafgifter refunderet, svarende til 1,10 kr. per kWh.

Det er en stor fordel, at vi som forening selv kan styre, hvem vi køber strømmen hos og selv kan sætte strømprisen til beboerne. Løsningen skal hvile i sig selv uden hverken under- eller overskud”, understreger Jakob Juul.

Dansk Kabel TV, 100% elektrisk bilpark

Hvordan ser fremtiden ud?

Halvtolv er en forening, der har fokus på klimavenlige aktiviteter og tiltag. Så vi er helt sikre på, at der kommer flere elbilister her. Vores ladestandere og ambitionen om helt at overgå til elbiler tæller godt i det samlede CO2-regnskab”, siger Jakob Juul. ”Vi er klar til at være frontløbere i denne udvikling og hele tiden dække behovet for opladning af beboernes el- og hybridbiler”.

FÅ MERE INFO – KONTAKT OS NU

Se mere her - Du er også velkommen til at skrive på info@homecharge.dk eller kontakte konsulenterne:

Sjælland & Øerne: Anders Meulengracht | Mobil: 40 41 40 03 | Email: anme@danskkabeltv.dk

Jylland & Fyn: Martin Nymark Christiansen | Mobil: 30 60 30 83 | Email: mnc@danskkabeltv.dk

Se mere på www.danskkabeltv.dk og www.homecharge.dk

Mere om produktet HomeCharge - ladestander og ladeinfrastruktur

HomeCharge - ladestander og ladeinfrastruktur

Enkel opladning til boligforeninger og erhverv