Privat villa med intelligent bygningsstyring

Dato: 9 maj 2019

I Vestbjerg nord for Aalborg lod en privat bygherre sig inspirere af nabogrunden, hvor Casper Stendahl, indehaver elinstallatørvirksomheden NT El-Service, var ved at opføre sit nye hjem med intelligent bygningsstyring fra ABB. Det skulle han da også have!

Som den gode nabo, han er, solgte Casper Stendahl selvfølgelig straks sin nabo de nødvendige komponenter. Og selvom det er en anden elinstallatørvirksomhed, der har el-entreprisen hos naboen, har NT El-Service hjulpet med at sætte systemet op.

- Jeg har faktisk sat hele naboens hus op med en iPad. Det er utroligt nemt at bruge, det er nemt at montere, og der er ikke mange fejl, forklarer Casper Stendahl.

- Monteringsmæssigt er det nemmere end andre lignende systemer. Der skal du have et kursus på et par dage, men her sætter du dig bare ned med iPad’en og finder ud af det. Det er faktisk så nemt, at slutbrugerne selv kan gøre det, uddyber han.

intelligent bygningsstyring med ABB-free@home

Programmeret i scenarier

Den 300 m2 store villa har mange vinduespartier – ikke mindst i køkken-alrummet, der har høj lofthøjde og vinduer til alle verdenshjørner. Derfor bliver ABB-free@home her brugt til persiennestyring af udvendige persienner for at forhindre for kraftigt et lysindfald. Over køkkenbordet hænger en klynge store kobberlamper, som er programmeret i scenarier som ”madlavning”, ”rengøring” og ”party” med forskellig styrke og farve på lyset.

Derudover bliver ABB-free@home anvendt til at styre varme, ventilation, lyd og adgangskontrol. Systemet er integreret med Philips Hue, og som en sjov detalje kan spottene over brusekabinen i børnenes badeværelse sættes til at lyse med rødt eller blåt lys.

Der er valgt hvide ABB Impressivo-vægkontakter med glasrammer. I nogle af kontakterne er der installeret wi-fi for at skjule det trådløse internet, og på gangarealerne er der monteret kontakter ved gulvet med LED-lamper som natbelysning og pynt.

Referenceprojekter fra ABB A/S

Akaciegården Plejehjem

Akaciegården Plejehjem

Nybygning | Frederiksberg | 141 Mio.kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Frederiksberg med 95 lejligheder på 5 etag...

FactoryHouse The Village

FactoryHouse The Village

Nybygning | København | Præcis 85 Mio.kr

Nybygning af tæt/lav i København med 36 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Skodsborg Kur- og Hotel

Skodsborg Kur- og Hotel

Udv.renovering | Rudersdal Kommune | 103,0 Mio.Kr

Udv.renovering af hotel/motel svarende til 2 bygninger i Rudersdal Kommune på...

Liebhavervilla, Sønderjylland

Liebhavervilla, Sønderjylland

En Sønderjysk elektronik enginiør har renoveret sit hjem, i denne forbindel...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår