Øget fokus på et sundt indeklima

Annonce – Dato 23 Aug 2018

En skole skal være inspirerende, lys, farverig, byde op til kreativitet. Og materialerne skal være robuste og bidrage til et sundt indeklima. Der er mange krav til en moderne skole, og derfor udvælger arkitekterne nøje materialer, der kan levere både æstetisk og miljømæssigt, når de rådgiver.

Hedelyskolen i Greve har netop været igennem en PCB-sanering og er i den forbindelse blevet opgraderet med nye, fleksible og lyse lokaler med fokus på at skabe et ideelt arbejdsmiljø for både elever og personale. Især har gulvene fået stor opmærksomhed: ”Vi ville have gulve med høj slidstyrke. De skulle være bæredygtige og uden afgasninger. Nemme at drifte. Og så skulle der være et stort udvalg af både ferske og varme farver. Svaret var linoleum,” siger Jesper Møgelhøj, arkitekt MAA hos AI Arkitekter & Ingeniører, der var rådgivere på opgaven.

Stort farveudvalg er populært

Linoleum oplever en stigende interesse fra bygherrer og arkitekter på grund af materialets bæredygtige profil. Forbo er en af verdens største producenter, og deres linoleum skiller sig ud ved som det eneste at være både Svanemærket og CO2-neutralt. Materialet er tillige lyddæmpende, særdeles let at rengøre og fås i mere end 400 varianter og farver.

Erik Brandt Dam Arkitekter ApS har projekteret den prisbelønnede renovering af Nørre Virum Skole sammen med arkitekterne Cornelius/Vöge og billedkunstner Malene Bach som farvekonsulent. Her har gulvet været en vigtig ingrediens til at sikre skolen som en kulturarv: ”Linoleum er et kendt materiale med forbindelse til naturen og et oprindeligt materiale i skolens 50-årige liv. Vi har valgt et ensfarvet gulv, og det bidrager væsentligt til bygningens farvesætning og historiefortælling,” fortæller Erik Brandt Dam.

Flere af Forbos farver og strukturer skaber sammenhæng på tværs af firmaets mange produktlinjer til blandt andre møbler, vådrum og indgangspartier, hvor der typisk er meget trafik. ”Vi ved, at de fleste projekterende ser det som en kæmpe fordel, at Forbo kan skabe et fælles farveunivers på tværs af forskellige miljøer og materialekrav. Det kan meget få producenter i verden honorere,” siger marketing manager hos Forbo, Anne-Mette Holm.

I samme anledning har Forbo bidraget med kvalificeret oplysning i form af publikationen ”Educational by Forbo”, hvorfra ovenstående citater også er hentet.

Se mere om Forbo Flooring Linoleum her

Mere om produktet LINOLEUM

LINOLEUM

Marmoleum er et klimapositivt produkt

MARMOLEUM 2.0 MM OG 2.5 MM
MARMOLEUM DECIBEL
MARMOLEUM STRIATO WALTON
MARMOLEUM TILE 2.0 MM OG 2.5 MM

Referenceprojekter fra Forbo Flooring A/S

Dyvekeskolen

Dyvekeskolen

Udv.renovering | København | 85,0 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i København på 1 etager hvor den ene eta...

Vestskoven Gymnasium

Vestskoven Gymnasium

Nybygning | Albertslund | 200 Mio.kr

Nybygning af gymnasium svarende til 1 bygninger i Albertslund på 6 etager . S...

Matas

Matas

København K

Denne reportage er udført i samarbejde med en af de 50-60 Matas-butikker, som...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...