Forlæng levetiden på dine gulve med dette enkle design

Annonce – Dato 9 nov 2021

Den er en ofte overset, men vigtig detalje – og der kan være mange penge at spare.

Forbo, forlæng levetiden på dine gulve

En indgangsmåtte er sjældent noget, der bliver prioriteret højt, når butikker, hoteller og andre steder med trafikerede indgangspartier bliver indrettet. Det er en fejl – og vil i mange tilfælde hurtigt kunne aflæses på budgettet til bl.a. vedligehold og rengøring.

Snavs fra sko er nemlig gulvenes fjende, og måtter ved indgangen stopper helt op til 95 procent fugt og snavs i at komme ind i bygningen/butikken. Den effekt kan hurtigst ses på de fleste gulve, uanset hvor robuste de måtte være.

Mange arkitekter og bygherrer tænker i smukke gulve, men glemmer, at fladerne hurtigt mister glansen, hvis de ikke bliver plejet ordentligt. Og det kræver altså nogle forholdsregler, især med det vejr vi har i Danmark. Vi slæber mange kilo fugt og snavs med ind i bygningerne hver eneste dag, og det forkorter gulvenes levetid væsentligt. Derfor har flere og flere fået øjnene op for, hvor vigtigt et ellers lidt usexet produkt som en indgangsmåtte er,” fortæller teknisk chef Thomas Kjær fra Forbo.

Forbo, indgangsmåtterBaseret på globale trendanalyser

Forbo, som er verdens førende inden for indgangsmåtter, har derfor netop lanceret en ny, opdateret kollektion af deres anerkendte Coral måtter, der rummer alle de behov, markedet efterspørger. Kollektionen består af otte produktklasser, der hver har deres eget fokusområde – alt efter hvordan og hvor måtten skal bruges. Designet er blevet opdateret, baseret på globale analyser af trends og behov i markedet, så der fås et design, som passer i næsten enhver indretning – uden at gå på kompromis med æstetikken.

Bæredygtige materialer

Sædvanen tro har Forbo optimeret på samtlige parametre, hvad angår bæredygtighed. Der er nul procent spild i produktionen, så alt – som fx garnrester – bliver genbrugt. Derudover er bærerlaget skabt af genbrugte PET-flasker, ligesom en stor del af måtterne er lavet af Econyl – garn fra genbrugt polyamid bl.a fra efterladte fiskenet opsamlet i verdenshavene.

Normalt limes måtterne fast, men fire udvalgte farver og design fås i en særlig velcroteknik – Pro-fit Quattro – så man undgår lim og kan lægge måtten på ganske kort tid.

Mindsker ulykker

Ud over indgangsmåttens åbenlyse funktionelle egenskaber i forhold til snavs og fugt rummer den en række andre fordele. En indgangsmåtte reducerer risikoen for faldulykker, fordi man ikke bliver mødt af et spejlblankt gulv som det første ved indgangen – især i vådt vejr. Derudover får den enhver indgang til at se smuk og indbydende ud, da indgangsmåtten kan tilpasses bygningens eget udtryk i forhold til både materialer og farver. Indgangsmåtten bidrager også til en mere miljøvenlig bygning, da gulvenes levetid forlænges på grund af mindskning af slid, ligesom der skal bruges færre rengøringsmidler til at vedligeholde gulvet. Undersøgelser viser, at udgiften til rengøring faktisk kan reduceres med helt op til 65 procent med en indgangsmåtte.

Forbo, indgangsmåtter

Skab dit eget design

Det er også muligt at sætte sit helt eget visuelle præg på indretningen allerede fra første skridt. Med Forbos nye Coral kollektion er der mulighed for at personliggøre indgangsmåtten med for eget logo for at skabe et fængende førstehåndsindtryk og forstærke virksomhedens identitet.

Se Forbos brede udvalg af indgangsmåtter her

Sådan fremstilles Coral indgangsmåtter - se video herunder

Referenceprojekter fra Forbo Flooring A/S

Dyvekeskolen

Dyvekeskolen

Udv.renovering | København | 85,0 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i København på 1 etager hvor den ene eta...

Vestskoven Gymnasium

Vestskoven Gymnasium

Nybygning | Albertslund | 200 Mio.kr

Nybygning af gymnasium svarende til 1 bygninger i Albertslund på 6 etager . S...

Matas

Matas

København K

Denne reportage er udført i samarbejde med en af de 50-60 Matas-butikker, som...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...