Forbos fantastiske Flotex

Annonce – Dato 8 Dec 2022

Et plejehjem bliver engang imellem også kaldt et 'omsorgscenter'. Det er et godt ord. Det er nyt og ubelastet, og det italesætter den ydelse, som hele handler om. Omsorg.

Forbo Flooring - Funktionel gulvbelægning

- Det var således en central pointe, da vi indrettede Lindehaven på Frederiksberg, at vi ville lægge afstand til plejehjemmets institutionsklang og i stedet dyrke alle de kvaliteter, som knytter sig til et privatsfærens tryghed og omsorg, forklarer den hovedansvarlige for indretningen af Lindehaven, arkitekten Maren Brostrøm Buchwaldt fra SpaceInnovators. Det var den tegnestue, som i fællesskab med bygningsarkitekterne ERIK, havde ansvaret for indretningen af det nyopførte Plejecenter Lindehaven.

Men samtidig lød et andet krav fra Lindehavens driftsansvarlige, Altiden: Nem rengøring af robuste og holdbare materialer.

- Hvad kan lyde som modsatrettede ønsker, behøver ikke være det, observerer Maren Buchwaldt, som fra tidligere opgaver kendte tekstilbelægningen Flotex fra Forbo: - Som netop kan bidrage med hygge og hjemlighed og dog har en stærk, varm og robust tuftet karakter, der er nem at både støvsuge og vaske, forklarer arkitekten.

Det bekræfter lederen af driftsafdelingen på Lindehaven, Gert Rasmussen: - Jeg var da lidt skeptisk til at begynde med, men tæpperne er faktisk smudsafvisende og nemme at vedligeholde, vurderer driftslederen. Og så ville vi jo gerne have lidt hjemlig mormorstemning her i huset, tilføjer Gert Rasmussen. Det har vi fået.

Forbo Flooring - Tekstilbelægning på gulv

Maren Buchwaldt: - Der er det ekstra gode ved dette tekstil, at det ikke er retningsbestemt; en kørestol kører lige uhindret på Flotex, uanset retningen.

Det er en krølle på historien, at Lindehavens stueetage har fælles faciliteter med børn og unge i form af træningsrum, mødelokaler og børnekonsultation og, at Lindehaven indgår i fællesområdet ved Betty Nansens Allé, som også rummer en skole og andre institutioner.

Opgaven for ERIK Arkitekter var derfor at formgive et hus, der appellerede til flere aldersgrupper. - At finde en funktionel gulvbelægning, der kunne være til glæde for både børn, unge og ældre var ikke så enkel en opgave, konstaterer arkitekt MAA Mette Balle Schyberg fra ERIK arkitekter. Flotex i syv varianter er med til at løse den sammen med andre gulve med Forbo Marmoleum i dessinerne cork tree og leaf (3426 og 3260).

- Opgaven indebærer også at væve tråden fra Lindehavens omsorg og hjemlighed til den historie, som beboerne bringer med sig, siger Maren Brostrøm Buchwaldt. Omsorgscentret bør ideelt være et spejl af det levede liv.

- Vi mener, vi er i mål her, konstaterer Maren Buchwald Brostrøm.
For hvem kan ikke lide mormor? 

Forbo Flooring - Gulvløsninger på plejehjem

Flotex blev monteret af entreprenøren XPRT Gulvløsninger, som løste husets andre funktionsrum med Forbo Marmoleum og SureStep vinyl samt Coral® dørmåtter.

- En stor fordel at udføre opgaven sammen med en leverandør, der har alle varerne klar på hylderne, konstaterer direktør og indehaver Jens Ulrik Kristiansen, XPRT Gulvløsninger i Århus.

Læs mere om Flotex her!

Få mere information her

Mere om produktet FLOTEX

FLOTEX

Elastiske gulvbelægninger med skridsikre og akustiske egenskaber

Referenceprojekter fra Forbo Flooring A/S

Dyvekeskolen

Dyvekeskolen

Udv.renovering | København | 85,0 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i København på 1 etager hvor den ene eta...

Vestskoven Gymnasium

Vestskoven Gymnasium

Nybygning | Albertslund | 200 Mio.kr

Nybygning af gymnasium svarende til 1 bygninger i Albertslund på 6 etager . S...

Matas

Matas

København K

Denne reportage er udført i samarbejde med en af de 50-60 Matas-butikker, som...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...