Nybygget hus med fuld kontrol over styring og design

Dato: 13 Aug 2019

I Skibby, nord for Roskilde, ligger et nybygget hus. I samme øjeblik, man træder indenfor, er man helt klar over, at der ikke er overladt det mindste til tilfældighederne. Æstetikken er styret i godt gennemtænkte kontraster af sort og hvidt. Huset ligger helt rigtigt placeret på grunden, så lysindfaldet også afslører det solide samarbejde mellem husejeren og den dygtige arkitekt. Og endelig er det hele bundet sammen med markedets mest omfattende løsning for styring af tekniske og elektroniske faciliteter i bolig og byggeri: KNX.

KNX fra ABB

Det er Bernt Nielsen - arkitekttegnede huse, der har stået for opførelsen af huset i Skibby. Virksomheden bygger mellem 40 og 50 huse om året og har tid og rum til at lytte til kundens ønsker, få dem beregnet og realiseret:

- Mange af ideerne kommer fra vores kunder, som ofte er meget aktive. Og alle de ideer skal sammenholdes med økonomien og så til sidst føres ud i verden. Og det synes vi faktisk, at vi er ret gode til, siger Ulrik Bernt Nielsen, medejer af Bernt Nielsen Huse.

Ejeren af huset har været en god sparringspartner for Ulrik Bernt Nielsen i forbindelse med projektet:

- Sammen med vores faste installatør, Anders Sejer, har vi virkelig fået et meget tilfredsstillende resultat ud af det.

Styr på det hele

I huset i Skibby kan varme, lys og elektricitet styres gennem den fælles KNX-standard. Det sker enten på de betjeningstryk, som sidder på væggene, eller via en app. Der kan laves en fast programmeret døgnrytme, og alle funktioner kan fjernstyres. Samtidig kan installationen nemt udvides, så den også kan anvendes til at styre vinduer, ventilation, energimåling, hvidevarer, sikkerhedssystemer og markiser.

Da KNX også er en global standard, kan der vælges frit mellem 7.000 produktgrupper fra mere end 370 virksomheder i hele verden. Den designfrihed, der følger med bygnings- og boligautomation, passer arkitekt Ulrik Bernt Nielsen rigtig godt.

KNX-standard

Nem installation

Det er Bernt Nielsens faste samarbejdspartner, elektriker og installatør Anders Sejer Nielsen, der har stået for det praktiske i forbindelse med KNX-installationen i huset. Han er meget begejstret for den frihed og de valgmuligheder, som man har, når man bevæger sig væk fra den traditionelle 230-volts installation:

- Derfor synes jeg også, at opgaven har været ekstra sjov, samtidig med at jeg var overrasket over, hvor nemt det hele var at installere.

Referenceprojekter fra ABB A/S

Akaciegården Plejehjem

Akaciegården Plejehjem

Nybygning | Frederiksberg | 141 Mio.kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Frederiksberg med 95 lejligheder på 5 etag...

FactoryHouse The Village

FactoryHouse The Village

Nybygning | København | Præcis 85 Mio.kr

Nybygning af tæt/lav i København med 36 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Skodsborg Kur- og Hotel

Skodsborg Kur- og Hotel

Udv.renovering | Rudersdal Kommune | 103,0 Mio.Kr

Udv.renovering af hotel/motel svarende til 2 bygninger i Rudersdal Kommune på...

Liebhavervilla, Sønderjylland

Liebhavervilla, Sønderjylland

En Sønderjysk elektronik enginiør har renoveret sit hjem, i denne forbindel...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår