Hvad har Rigshospitalet, Odense Musikhus og Pandora til fælles?

Annonce – Dato 23 Feb 2017

Habito™ gipsplade

Hvad har Rigshospitalet, Odense Musikhus og Pandora til fælles?

Hvad har Rigshospitalet, Odense Musikhus og Pandora til fælles?

De har alle valgt, at inkludere den nye Habito™ gipsplade i projektet

Habito™to er et godt alternativ til fibergips eller træplader, og så har pladen nogle klare fordele i forhold til robusthed, lydisolering og brand. Habito™ har samme pladetykkelse som en normal gipsplade, hvilket gør det muligt kun at anvende pladen i dele af væggen, hvor der for eksempel er et behov for en skruefast eller en mere robust løsning.

Pandora

Det nye 14.000 m² PANDORA domicil på Havneholmen i København, er et godt eksempel på brugen af Habito™ som alternativ til træplader. Ved at vælge Habito™ kunne man nemlig undgå trækonstruktionen, og derved også leve op til kravene til lyd og brand. Entreprenøren skulle nemlig opfylde et brandkrav på 60 minutter. Men med træplader i konstruktionen var det ikke muligt at leve op til brandkravet. Derfor valgte entreprenøren at anvende Habito™ pladen, som effektivt kunne opfylde brandkravet BS 60 - 60 minutter. Entreprenøren skulle ligeledes overholde en lydisolation på 52 dB. Her var Habito™ også et rigtig godt valg. Ved anvendelse af træplader ville det nemlig være nødvendigt at montere det inde i mellem lægterne (Gyproc XR95 lydlægter). Og da der efterfølgende skulle monteres 95 mm isolering for at overholde lydkravet, ville det gøre monteringen meget mere besværlig.

Odense Musikhus

I ODEON, det nye Musik- og Teaterhus i Odense på 32.000 m², indgår der også Habito™. Her valgte man den igen frem for træplader, grundet den monteringsfrihed, Habito™ giver efterfølgende. Her skulle der nemlig monteres ca. 70 akustik-kasser af træ på en 9 meter høj væg; akustik-kasser der hver især vejer ca. 35 kg stykket. Med Habito™ var det muligt at hænge kasserne direkte i væggen, da pladen er skruefast og kan klare op til 40 kg per skrue. Hele væggen er fyldt med akustik-kasser med en samlet vægt på ca. 2,5 tons, som alt sammen hænger i Habito-pladen.

Rigshospitalet

I Rigshospitalets nye fløj på 68.000 m² er Habito™ også en del af projektet. Her valgte man Habito™ i stedet for fibergips, da man ønskede skruefaste vægge. Med Habito™ får man også en mere robust konstruktion med gode lydisolerende egenskaber og en høj brand modstand, og så er der nogle helt klare fordele i forhold til monteringen. Habito™ har nemlig en lavere vægt end fibergips, hvilket gør at man kan vælge længere plader og derved slippe for en masse pladesamlinger. En rigtig god løsning, hvis man gerne vil undgå tidskrævende og dyrebar spartling.

Nærmere information, se her

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår