Fra gips til gips

Annonce – Dato 1 nov 2022

Mød os på Building Green - stand 30.

Saint-Gobain Gyproc - Recirkulering af gips

Recirkulering af gips

Gyproc gipsplader indeholder ca. 25 % genbrugsgips. Og vi arbejder på at gøre den andel endnu større. Sammen med andre interessenter på tværs af branchen er vi gået sammen i Partnerskab for Cirkulær Gips, hvor vi i fællesskab arbejder for at øge mængden af tilgængeligt genanvendt gips til cirkulær produktion.

Gips er et naturligt mineral og kan i princippet recirkuleres uendeligt - gamle gipsplader knuses til granulat, som derefter kan indgå i produktionen af nye gipsplader. Undtagen gipsplader, som er forurenet med asbest eller pcb. Det gælder også fibergips, som består af forskellige materialer, der ikke lige kan skilles ad.

Se filmen Fra gips til gips. Den forklarer, hvad der sker med gips i dag og har konkrete forslag til at minimere ressourcespild.

Gipsplade med 25 % mindre råvareforbrug

Gyproc har udviklet en ny teknologi, som minimerer råvareforbruget med hele 25 % i produktionen af den nye standardgipsplade ErgoLite. Ved at bruge færre råvarer reduceres behovet for udvindingen af jordens ressourcer. Samtidig bidrager den nye teknologi med en lavere CO2-udledning i produktionen og under transporten.

Med den nye teknologi sætter Gyproc med ErgoLite-gipspladen den fremtidige standard for gipsplader ved at være 25 % lettere end traditionelle standardgipsplader. Pladen fra Gyproc-fabrikken i Kalundborg har samme gode performance og egner sig til gipsvægge som fx gipslofter eller skillevægge.

Saint-Gobain Gyproc - Gipsplade med25% råvareforbrug

Som en del af Saint-Gobain deltager Gyproc sammen med Weber, Isover og Leca på Building Green. Vi står på stand 30 lige foran hovedscenen og glæder os til at hilse på dig.

Kig forbi stand 30 – lige foran hovedscenen.

www.gyproc.dk

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...