Stærkt værn imod vind og vejr giver DGNB-point

Annonce – Dato 27 Feb 2024

I Valby er den nye bydel Valby Maskinfabrik ved at tage form på FLSmidths tidligere grund. Mange nye bygningsværker er allerede taget i brug af beboere og erhvervsdrivende, og blandt de seneste skud på stammen er ejendommen ”Toften,” som opføres med en helt særlig arkitektoniske udformning og et mål om DGNB Sølv-certificering.

Valby Maskinfabrik

Buet bagvægs-element

Ønsket om DGNB Sølv-certificering medførte, at en planlagt ydervæg i beton blev konverteret til systemløsningen Gyproc Glasroc X Storm med THERMOnomic stålprofiler - en løsning, der funktionsmæssigt er lige så effektiv som en betonvæg, men med lavere CO2-aftryk og nemmere montage. Entreprenøren bgb sparede også tid og kræfter på byggepladsen, fordi det ifølge projektlederen, Emil Toft Hansen, var nemmere at forme et buet bagvægselement med det meget fleksible Gyproc Glasroc X Storm system i gipsplader, end det ville have været med en løsning i beton. Læs hele historien om Toften i Valby og Emils oplevelse med produktet Gyproc Glasroc X Storm og et godt og stærkt samarbejde med Gyproc Teknisk Rådgivning.

CO2-reduktion med Gyproc Glasroc X Storm

Fire væsentlige fordele ved Gyproc Glasroc X Storm vindtætningsplader

Gyproc Glasroc X Storm er en vindtætningsplade til udvendigt til ydervægskonstruktioner med lægteskelet bag facadematerialer for stabilisering og vindtætning og tåler vejrliget i op til 12 måneder. Ud over teknisk dokumentation, produktblade, EPD mm. har vi også forberedt en DGNB-pakke, du nemt kan integrere i dit projektarbejde.

1.    Fugtsikring i bedste klasse

Gyproc Glasroc X Storm er fugtsikring klassificeret som H1, hvilket er den bedste kategori i henhold til europæisk teststandard EN 15283-1. I praksis sikrer pladen effektivt mod, at udefrakommende fugt kan trænge igennem pladen og ind i den bagvedliggende konstruktion. Samtidigt er Gyproc Glasroc X Storm diffusionsåben og eventuel fugt inde i ydervæggen har mulighed for at blive transporteret ud af vægkonstruktionen. Pladen kan tåle direkte eksponering af vejrliget i mindst 12 måneder, når Gyprocs anvisninger følges.

2.    Ergonomiske, logistiske og montagemæssige fordele

Pladen her en tykkelse på 9,5 mm og en vægt på 7,6 kg/m². Tykkelsen og den lave vægt giver logistiske fordele ved transport ud til byggepladsen, samt ergonomiske fordele for de personer, som håndterer og monterer pladen. Glasroc X Storm monteres på samme enkle måde som traditionelle gipsplader.

3.    Testede og dokumenterede systemløsninger

Gyproc Glasroc X Storm er udviklet og testet til anvendelse på lette Gyproc THERMOnomic ydervægge af stål eller på træskelet. Gyproc THERMOnomic facadesystemet er et MK-godkendt ydervægssystem, der reducerer varmetabet i konstruktionen, og kan anvendes til såvel bærende som ikke-bærende ydervægskonstruktioner.

4.    Bæredygtig løsning

Hovedbestanddelen af Glasroc X Storm er gips, som er et naturligt forekommende materiale og kan recirkuleres uendeligt. Glasroc X Storm kan returneres igennem eksisterende returordninger og indgår dermed i produktionen af nye Gyproc gipsplader.

Se mere om vindtætningspladen Gyproc X Storm på gyproc.dk  

Mere om produktet Stålprofiler

Stålprofiler

Gyproc Produktsortiment - Stålprofiler.

Gyproc Håndbog

Gyproc Håndbog

Gipssystemer til letbyggeri

Læs mere

Se alle vores BIM-objekter her
EPD - Stålprofiler

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...