Fixmål blev en åbenbaring for entreprenøren

Annonce – Dato 9 nov 2023

I starten af 2023 blev dørene slået op til et nyskabende kontor- og hotelmiljø med fælles faciliteter såsom lounge, eatery og eventområde. Med opførslen af det DGNB-guld certificerede projekt Nest45 i Ørestaden er scenen sat til en bygning, der aldrig sover og med service og bemanding i næsten alle døgnets timer.

DGNB-guld projektet Nest45 i Ørestaden set indefra

DGNB-guld projektet Nest45 i Ørestaden set indefra.

Saint-Gobain Gyproc har leveret gipsvæg-systemer med høj lydisolering til hotellet, isolering til hotellets skillevægge og gangvægge og et ydervægssystem, der reducerer varmeudledningen fra bygningens parkeringskælder.

For at spare på monteringstiden, skabe et godt arbejdsmiljø for håndværkerne og mindske mængden af affald blev mange af materialerne leveret på fixmål, dvs. skåret til inden levering på byggepladsen. Og det viste sig ifølge Anders Nielsen, direktør i NCP Tømrerfirma ApS, at være et godt valg:

Fixmål var en åbenbaring

For at gøre det nemmere og hurtigere at montere de mange gipsvægge til hotellet, blev stållægterne leveret på fixmål. Det vil sige, at de blev skåret til i de helt rigtige mål, inden de blev leveret på byggepladsen.

Det var vores første forsøg med fixmål, og det var lidt af en åbenbaring. Det betød, at håndværkerne ikke skulle skære stållægterne til med en vinkelsliber, og dermed undgik de støv og arbejdsstillinger, der kan være hårde for kroppen. Samtidigt med, at monteringen gik langt hurtigere,” siger Anders Nielsen, direktør i NCP Tømrerfirma ApS.

For at opnå lydtætte gipsvægge leverede Gyproc også ACOUnomic kantprofiler med indbyggede akustiske tætningslister, som gør fugemasse overflødig. Håndværkerne undgår dermed også den traditionelle monteringsrutine, hvor de skal ned på knæ for at fuge rundt om kanterne.

Optimal lydreduktion i indervægge

Gyproc ACOUnomic er sammen med Gyproc XR lydlægter designet til at opnå en optimal lydreduktion i indervægge.

Der blev yderligere sparet på arbejdsgange og affald på isoleringsdelen, som bestod af glasuld fra Isover. Al isolering til skille- og gangvægge på hotellets 6 etager – omkring 1.000 kvadratmeter på hver etage – blev produceret på nøjagtige mål på fabrikken og leveret klar til at montere.

God planlægning er en god investering

Materialer der er ”klippet til” i forvejen og indbyggede tætningslister i stedet for fugemasse var nyt for os. I bund og grund handler det om planlægning, og det er nemmere sagt end gjort i en branche, hvor vanens magt er stor. Den tid vi brugte inden projektets opstart sammen med Gyproc og Isovers sælger og rådgivningsteam var en tidsmæssig investering, som var virkeligt godt givet ud,” fortæller Anders Nielsen.

Gyproc har også leveret godt 1.000 kvadratmeter Gyproc THERMOnomic på fixmål til husets p-kælder. THERMOnomic er specielt designet til at opbygge lette ydervægge, der minimerer varmetabet fra konstruktionen.

Se mere om lydtætte vægge på gyproc.dk

Skanska A/S er projektets bygherre, KPC er hovedentreprenør og NCP Tømrerfirma ApS stod for tømrerentreprisen. Billederne er udlånt af Skanska A/S.

Mere om produktet Indervægge

Indervægge

Et unikt system med stållægter til høj lydreduktion i lette ikke-bærende indervægge

Gyproc Håndbog

Gyproc Håndbog

Gipssystemer til letbyggeri

Læs mere

Se alle vores BIM-objekter her

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...