Havnecenter med overdækninger

Annonce – Dato 22 okt 2020

Aarhus Havns nye havnecenter blev færdigt i 2016 og var længe ventet. Byggeriet forener en lang række centrale havnefunktioner i ét samlet kompleks, som er anlagt med stor fleksibilitet og tilpasningsdygtighed.

som er anlagt med stor fleksibilitet og tilpasningsdygtighed

I centeret findes bl.a. havnens administration, værksteder og lagre, kundemodtagelse, sikkerhedskontrol og velfærdsfaciliteter samt et offentligt kantineafsnit og yderligere udlejningsarealer til havnerelaterede virksomheder, så der dannes en klynge af aktivitet og fælles brug af funktioner. 

Centeret ligger i umiddelbar nærhed til havnens vigtigste driftsområder som containerterminalen og multiterminalen og udnytter den spektakulære beliggenhed ved at skabe udsigt og åbenhed hele vejen rundt. 

Centeret ligger i umiddelbar nærhed til havnens vigtigste driftsområder

Arkitektvirksomheden C.F. Møller var på opgaven og da byggeriet skulle suppleres med cykeloverdækning, carporte til specialkøretøjer, depot rum og affaldsafskærmning faldt valget på Lyngsøe A/S.

  • Vi havde et rigtigt godt samarbejde med C. F. Møller om at finde den helt rigtige arkitektoniske og matchende udtryk i harmoni med Havne Centret, fortæller direktør hos Lyngsøe A/S, Jesper B. Poulsen og tilføjer:
  • Arkitektfirmaet havde mange ønsker og krav til både det arkitektoniske og funktionelle. Materialevalget var også vigtigt grundet nærheden til vandet og aggressivt vejrlig. Farven var ligeledes vigtig. Farverne skulle være sort og orange. I den gode dialog fandt vi frem til den helt rigtige løsning.  Vores overdæknings type, KUBIC, står rigtig godt med Havne centret, som er tegnet som en iskrystal. De sortlakerede overdækninger fungerer rigtig godt i kontrast til den store hvide bygning, siger Jesper B. Poulsen.

 De sortlakerede overdækninger fungerer rigtig godt i kontrast til den store hvide bygning
Lyngsøe A/S har forsynet Århus Havns havnecenter med cykeloverdækninger, carporte til specialkøretøjer, depotrum og affaldsafskærmning.

Referenceprojekter fra Lyngsøe A/S

Lindbjergskolen

Lindbjergskolen

Nybygning | Herning | 230 mio.kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Herning på 3 etager . Selve byggeriet er på...

Boli.nu - Boligkontoret Fredericia

Boli.nu - Boligkontoret Fredericia

Anlægsarbejde | Fredericia | 190 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Fredericia med 238 lejligheder på 4 etag...

Kolt/Hasselager - Vibe-Huse

Kolt/Hasselager - Vibe-Huse

Byggeår: 2019/2020 Entreprenør: Vibe-huse Bygherre: Vibe-huse Kolt/Hasselager