Genopfindelse af arbejdspladsen til en fremtid efter pandemien

Annonce – Dato 4 maj 2021

Efterhånden som vores kontorer ændrer sig for at holde trit med avanceret teknologi og skiftende arbejdsmønstre, er der brug for virkelig fleksible og vedvarende løsninger. Formica® laminat er det perfekte svar på et moderne arbejdsmiljø, hvor tilpasningsevne er nøglen.

laminat fra formica

Adspurgte Formica Group hundredvis af mennesker i seks europæiske lande i forsøget på at forstå de følelser, som ansatte har, når de overvejer en potentiel tilbagevenden til deres arbejdsplads i 2021.

Klart størstedelen af europæerne (84%) ser frem til at få kontoret tilbage i deres liv, ifølge ny forskning, efter et års udbredt hjemmearbejde pga. Covid-19.

Mens mere end halvdelen af europæerne (55%) siger, at de nød hjemmearbejde mere end kontorarbejde, siger 85%, at kontoret stadig enten er en vigtig eller en essentiel del – med manglen på social interaktion og samarbejde nævnt som en af de største udfordringer, som hjemarbejdende møder.

Undersøgelsen er detaljeret beskrevet i en omfattende ny rapport, som vi har frigivet. Hundredvis af ansatte i seks europæiske lande blev adspurgt for at forstå den følelsesmæssige og professionelle påvirkning af det seneste år, såvel som deres følelser før man potentielt vender tilbage til kontorbaseret arbejde i 2021.

Rapporten, som indeholder en serie af anbefalinger til, hvordan man kan skabe kontorer, der er bedre udstyret til en fremtid efter pandemin, beskriver i stor stil hjemmearbejde som ”et teknologisk, ledelsesmæssig og måske mest markant, en psykologisk udfordring”. Resultatet er at ansigt-til-ansigt og samarbejde nok vil blive mere værdsat end nogensinde før – med næsten syv ud af 10 (69%) ansatte, som ønsker et hybrid arbejdsmønster i fremtiden.

Jennifer Neale, Marketing Communications Manager hos Formica Group, udtaler: ”Som vejen tilbage til kontorbaseret arbejde begynder at tage form viser denne rapport en afgørende følelsesmæssig sammenhæng omkring vores ønske om fællesrum og professionelle oplevelser. Den afslører også dybden og kompleksiteten af de udfordringer, virksomhederne står over for i hele Europa. Med lidt smart tænkning og skridt henimod tilpasset design, lettere møbler, grundigere rengøringsordninger og garanteret social afstand, ser kontorets fremtid stadig ud som en langsigtet vinder.”

Nina Bailey, Design Manager hos Formica Group, udtaler: “Mens nogle mennesker er tilfredse med at arbejde hjemme, længes andre efter samarbejde og de sociale elementer, som arbejdspladsen tilbyder. Arbejdsgivere bør sigte efter at skabe fleksibilitet og tilbyde plads til møder, workshops og opfølgninger. Fordi uanset hvor meget vi taler igennem videoopkald, så er det aldrig det helt samme som ansigt-til-ansigt samarbejde. Ved at skabe områder som kan være åbne nok til, at en voksende følelse af fællesskab bliver genopbygget.”

Download hele rapporten nu

Download brochure