Carporte i spændende terræn

Annonce – Dato 26 mar 2020

Det danske morænelandskab kan give store udfordringer med hældninger på byggegrundene. Det kræver et godt samarbejde mellem hovedentreprenør og leverandører, hvis byggeriet skal holde standarden hele vejen igennem.

Byggegrund med stort fald

Da MT Højgaard i sommeren 2019 skulle opføre et to-etagers byggeri med lejeboliger i Aalborg, skete det netop på en udfordrende byggegrund. Lyngsøe A/S blev valgt til at opføre carporte i forbindelse med boligerne. ”På grund af det realtive store fald på byggegrunden, var opgaven at tilpasse carportanlægget til terrænfaldet. Vi skulle sikre, at hvert radskabsrum havde et brugbart, vandret gulv, men også for at sikre et harmonisk udtryk hvor konstruktionen følger terrænet”, fortæller Jesper B. Poulsen fra Lyngsøe A/S.

 blev valgt til at opføre carporte i forbindelse med boligerne

Carporte, cykeloverdækninger og redskabsrum

Lyngsøe opførte carporte med redskabsrum til i alt 20 husstande. Herudover stod selskabet også for to cykeloverdækninger med plads til 30 cykler og seks integrerede redskabsrum. Carportene er af typen Plan med beklædning i sortmalet træ. Syv af carportene er opført med ét sammenhængende tag. De efterfølgende carporte er forskudt lodret i terrasser for at kompensere for den skrånende byggegrund. De ensidige taghældninger i forskellige niveauer er valgt som et match til boligejendommenes skiftevist flade og ensidigt hældende tage. ”Samarbejdet spiller en ret stor rolle her. I kraft af vores egen erfaring og ekspertise sammenholdt med de krav og den viden, MT Højgaard kom med fik vi skabt den bedste løsning, som vi alle var tilfredse med”, siger Jesper Poulsen.

Udsende og kvalitet i højsædet

MT Højgaard og Lyngsøe A/S har også tidligere udført projekter sammen, hvorfor det kun var naturligt også at samarbejde om denne udfordrende opgave. ”Carportene har en meget synlig placering i området og derfor var det vigtigt at udseende og kvalitet var i højsædet. Efter et møde med Lyngsøe, hvor vi fik et godt indtryk af virksomheden, produktionen og produkterne, valgte vi dem til projektet. Vi har efterfølgende haft en rigtig god dialog gennem hele processen og de udfordringer som altid kommer i store byggerier, har Lyngsøe løst meget tilfredsstillende. Derfor står vi i dag med en flot løsning, som vi alle er glade for”, siger Chris Dalgård Jensen, projektleder ved MT Højgaard.

Yderligere information: www.lyngsoe.dk, tlf. 70 20 61 41.

Referenceprojekter fra Lyngsøe A/S

Lindbjergskolen

Lindbjergskolen

Nybygning | Herning | 230 mio.kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Herning på 3 etager . Selve byggeriet er på...

Boli.nu - Boligkontoret Fredericia

Boli.nu - Boligkontoret Fredericia

Anlægsarbejde | Fredericia | 190 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Fredericia med 238 lejligheder på 4 etag...

Kolt/Hasselager - Vibe-Huse

Kolt/Hasselager - Vibe-Huse

Byggeår: 2019/2020 Entreprenør: Vibe-huse Bygherre: Vibe-huse Kolt/Hasselager