Bæredygtige gulvsystemer

Dato: 24 okt 2016

Gulvproducenten Forbo fokuserer på bæredygtighed på Building Green

Bæredygtige gulvsystemer

Bæredygtige gulvsystemer

Gulvproducenten Forbo fokuserer på bæredygtighed på Building Green

Forbo skaber, fremstiller og sælger gulve med bæredygtighed, funktion og design som nøgleord. Med deres brede portefølje kan de tilbyde en komplet gulvløsning, uanset om det er til et helt sygehus eller til et nyt køkkengulv i en privatbolig. Når det handler om bæredygtighed, er det en forudsætning at vælge gulv ud fra kravene og en behovsanalyse for at sikre, at man får det rette gulv på det rette sted.

Forbo viser fire gode eksempler på bæredygtig produktion:

Marmoleum  – linoleum af naturlige råvarer

Forbos linoleumgulv er fremstillet af 97 % naturligt forekommende råvarer, hvoraf 70 % er fornyelige og hvor 43 % af indholdet er genbrugsmateriale. Hovedingredienserne er linolie, jute, harpiks, træmel og kalksten. Jute og hør er etårige afgrøder, der høstes på samme måde som for eksempel hvede. Udvinding af harpiks fra træ er en kontinuerlig proces, træmel er et restprodukt fra træindustrien, og kalksten findes i overflod.

Flotex – en bæredygtig hybrid af tekstil- og vinylgulv

Flotex er et tekstilgulv, som føles varmt og blødt at gå på, og som er nemt at rengøre. Fremstillingen sker med grøn strøm og minimalt spild og affald, som genbruges 100 % i produktet. Alle pigmenter, som bruges, er vandbaserede. Flotex genbruger også restprodukter fra Forbos andre produktionsanlæg, som bruges til produkternes bagside, hvor op til 67 % af gulvet består af genbrugsmateriale. 

Coral Welcome  – entrémåtter af genbrugsmateriale

Polyamidgarnet genskabes af genbrugt industri- og husholdningsaffald, blandt andet kasserede fiskenet og genbrugte PET-flasker. Fordelen set ud fra et bæredygtighedsperspektiv er, at entrémåtterne kan forhindre, at op til 94 % af al snavs og fugt kommer med ind i resten af bygningen. Dette er igen med til at mindske slitage- og vedligeholdelsesomkostningerne. Coral Welcome er det første entrégulv i verden, som er forsynet med miljøklassificeringen BRE A+.

Vinylgulv – fremstillet med grøn energi

Forbos vinylgulve fremstilles på effektive, moderne fabrikker, som udelukkende benytter grøn strøm og moderne produktionsteknik, som minimerer materialeforbruget. Samtlige kollektioner i vinyl opfylder alle standarder, herunder de nye VOC-udslipsklasser.

Furniture Linoleum til møbler og køkkener

Forbo oplever rekordstor efterspørgsel på Furniture Linoleum – et produkt, der er specialfremstillet til at blive monteret på borde, køkkenlåger, skuffefronter og andet inventar. For nylig lancerede man en række nye, moderigtige farver på det populære møbellinoleum, som kan ses på messen.

BUILDING GREEN´16

Forbo Flooring Danmark deltager på BUILDING GREEN´16, og de er til at finde på stand nr. 84

Yderligere information: www.forbo-flooring.dk

Referenceprojekter fra Forbo Flooring A/S

Newbe butik

Newbe butik

LVT (Luxury Vinyl Tiles) er en gulvbelægning med mange fordele. Det er en e...

Rigshospitalets stråleafdeling

Rigshospitalets stråleafdeling

København

Ny indretning og farvesætning af gulv og trappe på Rigshospitalets stråleaf...

Lindbjergskolen

Lindbjergskolen

Nybygning | Herning | 230 mio.kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Herning på 3 etager . Selve byggeriet er på...

Børnehuset Myretuen

Børnehuset Myretuen

Nybygning | Hedensted | 15 mio.kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i Hedensted på 1 etager . Selve byggeriet er...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår