Restaurering af Koldinghus Kæmpetårn

Den gennemførte restaurering tilsigter således ikke at genskabe et kongeligt slot, men at bevare en ruin, der i sig gemmer 700 års Danmarkshistorie.
Det er restaureringens gennemgående idé at berøre ruinen mindst muligt.
Ruinen er hovedkilden til slottets skiftende udseende og indretning. Derfor forbliver ruinmurene stående stort set urørte.

Koldinghus har igennem sin mere end 700- årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien. Det har været som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration. Efter branden i 1808 har slotsruinen tiltrukket sig megen opmærksomhed som malerisk ruin, som inspirationskilde for malere og digtere. Gennem mere end 100 år har ruinen været genstand for restaureringer og gradvis indretning til kulturhistorisk museum og hjemsted for kulturelle aktiviteter. I 2011 blev ACO kontaktet af Alectia A/S omkring 

sparring af restaurering af Kæmpetårnet. ACO skulle bidrage med input omkring afvanding af taget/ terrasse i toppen af Kæmpetårnet. I tæt samarbejde mellem Alectia A/S, Kjaer & Ricther A/S og ACO fandt vi frem til den optimale løsning. I videre samarbejde med de udførende parter, hvor Bækman VVS og O. Adsbøll & Sønner A/S stod for installationen, er det en fornøjelse i dag at kunne stå i toppen af Koldinghus Kæmpetårn, og fryde sig over den flotte restaurering med respekt for historien.

 
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Referenceprojekter fra ACO Nordic A/S

Tuborg Havnepark - Bakkedraget

Tuborg Havnepark - Bakkedraget

Nybygning | Gentofte | 510 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 2 bygninger i Gentofte med 124 le...

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Hørsholm - Stadion Alle

Hørsholm - Stadion Alle

Hørsholm

På Bolbrovej ved Stadion Allé i Rungsted Kyst er flere huse gennem en årrække...

Kastrup Lystbådehavn

Kastrup Lystbådehavn

Kastrup

Det aktive havnemiljø i Kastrup Lystbådehavn er klimasikret ved hjælp af en...