Nørrebrohallen

Københavns Ejendomme har sikret området omkring Nørrebrohallen at få skader som følge af skybrud. Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

ACO Nordic A/S

Tidligere løb regnvand fra hallens tag direkte ned i kloakkerne, hvilket betød, at der i spidsbelastninger, var risiko for at vandet løb tilbage og ned i nærliggende kældre.

I dag ledes alt tagvand fra hallen til en kæmpe underjordisk ACO Stormbrixx faskine. Herved har Københavns Kommune sikret de omkringliggende kældre og veje mod de enorme vandmængder, der under massive regnskyl lander på Nørrebrohallens ca. 2.000 m2 tagareal.

Planlægning og udførelse af projektet måtte tilpasses undervejs, da ingen vidste, hvad undergrunden indeholdt af overraskelser.

Der var oprindeligt planlagt en almindelig faskine, men det viste sig hurtigt, at undergrunden var stærkt forurenet, og der derfor måtte træffes særlige foranstaltninger. Stormbrixx faskinen blev pakket ind i en meget kraftig plastmembran, så forurenet vand fra jorden ikke kunne trænge ind i tanken.

Regnvandet genbruges nu til drift af kommunens fejemaskiner, og herved fungerer faskinen som en 600 kubikmeter stor vandtank.Arealet over tanken er omdannet til et parkareal.

Under hele processen fra planlægning til installation arbejdede ACO tæt sammen med entreprenøren NCC, rådgiveren Sweco og Københavns Ejendomme.


Produktkoblinger

Opsamling af vand

Klimaforandringer har medført store udfordringer med kontrollering af regnvand


Relaterede projekter

Aabenraa Krematorium

Aabenraa Krematorium

Nybygning | Aabenraa | 13,0 mio.kr

Nybygning af samlingssteder i Aabenraa på 1 etager . Selve byggeriet er påbeg...


Aalestrup Bymidte

Aalestrup Bymidte

Anlægsarbejde | Vesthimmerlands | 22,5 mio.kr

Anlægsarbejde af samlingssteder i Vesthimmerlands . Selve byggeriet er påbegy...


Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 54 Mio.kr

Nybygning af samlingssteder i Aarhus . Selve byggeriet er påbegyndt august 20...


Byfornyelse Kongensgade, Esbjerg

Byfornyelse Kongensgade, Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | Ansl. 10 mio.kr

Nybygning af samlingssteder i Esbjerg . Selve byggeriet er påbegyndt august 2...