Annonce – Dato 10 okt 2019
Hvis I har købt en el-bil eller planlægger at gøre det snart, vil I sandsynligvis også vælge at købe eller lease en ladestation til hjemmet eller på arbejdet. Men hvad skal I være opmærksomme på, hvordan vælger I, og hvordan ved I, hvilken der er den rigtige løsning? - Udover selvfølgelig et passende råd, giver vi også nogle smarte tip.
Selvom det naturligvis lyder enkelt ("koble til og lad op"), har man brug for en del elektrisk last for at oplade en el-bil, på en fornuftig tid.
I de fleste tilfælde betyder det, at der installeres en separat gruppe med måler og fejlstrømssikring i el-tavlen, så man ikke kun sikkert kan oplade el-bilen, men også kan anvende andre el-forbrugende udstyr i en bygning uden problemer.
Det er heller ikke uvigtigt, at den nye generation af ladestationer håndterer den tilgængelige strøm på en smart måde, hvor den tilgængelige last udnyttes dynamisk og optimalt. På denne måde kan der hurtigt og effektivt oplades, uden at forstyrre resten af dit hjem eller virksomhed!
Opladestationer findes i forskellige varianter, der leverer 1-/3-faset vekselstrøm eller jævnstrøm. Hvilken el-bil der er anskaffet, hvor den typisk holder mest parkeret og hvilken funktion den har, er relevant, når der vælges til privaten eller virksomheden. Hvis man derhjemme har egen indkørsel og måske også carport, eller hvis du kan parkere lige ved siden af dit hus eller domicil, er en vægmodel ideel. Disse kan fås både som AC og DC, hvor sidstnævnte er dyrest, men oplader også mange gange hurtigere. Hvis el-bilen skal parkeres længere væk fra hjem eller job, er bedste valg en ladestander, der står på egen hånd. Man kan som lejer i en bolig- eller kontorejendom, foreslå sin udlejer/boligadministrator at facilitere opladning.
Købes en lader med trykknap, uden indbygget måler og uden abonnement på driften, bør I registrere el-forbruget til ladestationen i el-tavlen. Det ikke kun nyttigt til skatteformål, men det kan også være behageligt for en arbejdsgiver, og det giver en klar indsigt i fordelene ved elektrisk kørsel.
Alle Ecotap ladere fås med indbygget måler samt interface til et abonnement på drift og afregning, hvilket kan have flere fordele, såsom aut. softwareopdatering, 24/7 support til drift og vedligehold, aut. fakturering og refusion, og et RFID ladekort og mobil app, der giver sikker adgang til opladning derhjemme, på virksomheden og på flere offentlige ladestandere herhjemme og i udlandet.
Selvom dette ikke betyder noget for ret mange mennesker (endnu), er der en mulighed i at vælge kabler. Hvor mange hurtigladestationer (DC) bruger 3 – 4 m faste kabler, er der også ladestationer (AC) med 5 m spiralkabler. Der er dog rigtig mange offentlige ladestandere, hvor man selv medbringer eget ladekabel og her anbefaler vi at købe det bedste 5 – 8 m ladekabel fra eks. tyske LAPP®, som vi forhandler.
Det kan virke ligetil, men nogle gange er det ikke let at vælge den bedste mulighed. Hvis I får jeres viden fra internettet, vil I støde på en masse information OG muligheder, som muligvis ikke er lige så velegnet til jeres bil ELLER jeres bygning.
Derfor byder vi jer velkommen til en snak om jeres situation og behov. Ecotap har siden 2011 udviklet ladestationer til eMobilitet (elbiler, elbusser, elcykler og elscootere) og har desuden en marine og en aviation division, der udvikler ladeløsninger til el-drevne skibe hhv. fly. Opladestationer, der tilbyder maksimal brugervenlighed, smart intelligent opladning og er resistente overfor vejrlig og mekanisk påvirkning. Klare principper for at levere den bedst mulige langvarige service til både brugeren og ejeren af ladestationen.
Ecotap udvikler ladere til E-Mobilitet (elbiler, elmotorcykler, elcykler og elscootere)