SHE: Designerkollektion i 100% uld. Af Laura Bilde & Linnea Blæhr X Ege Carpets

Annonce – Dato 25 jan 2024

En hyldest til hende

SHE er Ege Carpets første WOOL100-designerkollektion og en naturlig omfavnelse af fornybare materialer, luksuriøs komfort og kompromisløs kvalitet. Tæppekollektionen er udført i et 100% rent nyt uldgarn, som er spundet af ekstra lange fibre, der matcher holdbarheden af blandede uld/nylon-kvaliteter perfekt. Kollektionen er derfor velegnet til højtrafikkerede rum.

SHE fejrer kvindelige kunstnere, der i deres tid ikke fik den anerkendelse, de fortjente, indenfor tekstilvævning, skulpturkunst eller maleri. Dermed hylder SHE de kvinder, der hjalp med at bane vejen for fremtidige kvindelige kunstnere, der, ligesom dengang, lever og ånder for design.

SHE: Designerkollektion i 100% uld

Seks mønstre skabt i hånden

I tråd med designernes særlige fascination af de teknikker, som var foretrukket af 1930’ernes og 1940’ernes kunstnere, er alle SHE-mønstre skabt i hånden. Dermed omfavner de det unikke udtryk af en linje, der enten er tegnet, udskåret eller sammensat af fysiske materialer.

Der er fortolkninger af karakteristiske mønstre skabt med forskellige væveteknikker, eksperimentelle og ekspressionistiske former og, i kontrast hertil, enkle og grafiske malerier. Ved at bringe disse uperfekte detaljer ind i tæppedesign, og samtidig bevare et enkelt men organisk udseende, føjes en følelse af naturlighed og kunstnerisk frihed til hvert tæppe.

Udforsk SHE-tæppekollektionen her

Udsøgte garntwistteknikker

Afdæmpede SHE-detaljer bringes til live på den plyssede tæppeoverflade ved hjælp af garntwistteknikker, der skaber fine tekstureffekter og et strejf af håndværksmæssig tilfældighed i selv de ensfarvede design. På den måde udnytter Ege Carpets deres topmoderne teknologi og uldens unikke egenskaber til at lade fortiden afspejle sig i hvert af de seks mønstre.

SHE: Designerkollektion i 100% uld fra Ege Carpets

Seks arkitektoniske farver

Farveskemaet blander de mest dominerende nuancer fra 1930’ernes funktionalisme, som i øvrigt er lige så relevante indenfor nutidens indretningsdesign. Derfor balanceres dynamikken mellem koldt vs. varmt og feminint vs. maskulint i ekstraordinære tofarvede kombinationer, der understreger kollektionens primære designinspiration. SHE indeholder også ensfarvede mønstre, hvor det ekstra twistede garn skaber de interessante kontrastdetaljer.

Designet af Laura Bilde & Linnea Blæhr

Designduoen bag SHE, Laura Bilde og Linnea Blæhr, arbejder i spændingsfeltet mellem funktionalitet og skulpturelt udtryk. Med deres baggrund indenfor indretningsdesign og en kompromisløs konceptuel tilgang skaber de design, der eksperimenterer med materialer og former, samtidig med at de kombinerer taktilitet, sanselighed og tiltrækningskraft. Laura Bilde og Linnea Blæhr er også de kreative talenter bag Ege Carpets prisbelønnede ReForm A New Wave-kollektion.

Udforsk SHE-tæppekollektionen her

WOOL100-konceptet

WOOL100-kollektioner er udført i den fineste 100% rene nye uld. Ethvert tæppe fra konceptet er en ekstraordinær oplevelse, som er udviklet til at forkæle alle sanser og efterlade et varigt indtryk. Det udsøgte look & feel udspringer af det helt naturlige garn, som er spundet på Ege Carpets eget uldspinderi med det fineste udvalg af ekstra lange og ekstra holdbare uldfibre.

Udforsk WOOL100-kollektionerne i 100% uld

Ræk ud til Ege Carpets

Kontakt din lokale Ege Carpets-ekspert eller ræk ud på salg@egecarpets.com eller tlf. 9711 8811, hvis du vil vide mere om, hvordan SHE kan bidrage til dit projekt.

Besøg egecarpets.dk for at lære mere.