Banebrydende returordning fra Ege Carpets reducerer CO2-emissioner

Annonce – Dato 21 sep 2023

Nyhed fra Ege Carpets: Ege CircleBack

Banebrydende returkoncept reducerer end-of-life CO2-emissioner med op til 60%

I Europa bliver kun 1-3% af tæpperne genanvendt, mens resten ender på lossepladser eller går op i røg. Det er tid til forandring, og derfor introducerer Ege Carpets nu Ege CircleBack, som er en banebrydende returordning, der har til formål at reducere spild gennem recirkulation og genbrug af dit brugte tæppe.

Reducér dine end-of-life CO2-emissioner med op til 60%

De CO2-emissioner, der er forbundet med tæppers bortskaffelsesfase, udgjorde tidligere en væsentlig del af det samlede CO2-aftryk for tæppers livscyklus. Med Ege CircleBack tilbyder Ege Carpets at tage dit tæppe tilbage og genbruge det, hvilket reducerer end-of-life CO2-emissionerne med helt op til 60%.

Sammenligning af CO2-aftryk

Ege CircleBack reducerer CO2-emissionerne for dit udtjente tæppe markant. Fx havde Ege Carpets bedst sælgende ReForm Memory væg-til-væg-kollektion med vævet tekstilbagside tidligere et CO2-aftryk på 4,06 kg pr. m2 i end-of-life fasen. Takket være Ege CircleBack er CO2-aftrykket reduceret til blot 1,35 kg pr. m2. Det svarer til en reduktion af tæppets emissioner på 66% i forhold til forbrænding.

Ege Carpets genbruger op til 100% af dit brugte tæppe

Alle Ege CircleBack-tæpper produceres af en unik kombination af genanvendelige materialer, hvilket betyder, at Ege Carpets kan genbruge 98-100% af det brugte tæppes komponenter. Når tæppet er udtjent, skærer et avanceret separeringsanlæg tæppet i mindre stykker, der sorteres i forskellige materialekomponenter. Komponenterne omdannes til ressourcer af høj kvalitet eller genbruges på andre nyttige måder til at skabe nye produkter, hvilket bidrager til cirkulær økonomi. Garnfibrene bliver fx til nyt ECONYL® garn, som omdannes til nye tæpper.

ege carpets

Sådan genbruges dit tæppe

Ege Carpets ønsker at skabe en bedre fremtid gennem bæredygtig innovation. Når du vælger et Ege CircleBack-tæppe, gør du dit rum smukkere og træffer samtidig et bevidst bæredygtigt valg. Ege CircleBacks transparente og enkle proces gør det praktisk og nemt at vælge den bæredygtige løsning. Processen består af fem trin:

1. Vælg dit Ege CircleBack-tæppe

Når du køber et Ege CircleBack-tæppe fra en af Ege Carpets 10 kollektioner med væg-til-væg-tæpper og løse tæpper, er tæppet forsynet med to logoer på bagsiden: R2R og CircleBack. Logoerne fungerer som en påmindelse om, at tæppet er udviklet til at kunne genanvendes i overensstemmelse med Ege CircleBacks mission om at minimere mængden af affald ved at recirkulere og genbruge dit brugte tæppe.

2. Kontakt Ege Carpets for at aktivere Ege CircleBack, når dit tæppe er udtjent

Når det er tid til at genbruge dit tæppe, skal du blot kontakte Ege Carpets. De vejleder dig gennem processen og giver dig detaljerede anvisninger i, hvordan du afmonterer tæppet og forbereder det til afhentning. Du får også en liste over de fragtfirmaer, der benyttes. Aktivering af CircleBack-programmet inkluderer en mindre ekstraudgift pr. m2.

3. Det fragtfirma, du har valgt, afhenter dit tæppe

Det fragtfirma, du har valgt, afhenter tæppet direkte på din adresse og transporterer det til Ege Carpets tæppegenbrugscenter, hvor tæppet genanvendes og senere sorteres i forskellige komponenter. Du betaler fragtomkostningerne, men husk, at du sparer udgiften til at sende det brugte tæppe på lossepladsen eller til forbrænding.

4. Dit brugte tæppe opskæres, sorteres og omdannes til genanvendelige materialer

Et avanceret separeringsanlæg skærer tæppet i mindre stykker, der sorteres i forskellige materialekomponenter. Komponenterne omdannes til ressourcer af høj kvalitet eller genbruges på andre nyttige måder til at skabe nye produkter, hvilket bidrager til cirkulær økonomi. Garnfibrene omdannes fx til nyt garn, der bliver til nye tæpper.

5. Når dit tæppe er genanvendt, beregnes CO2-reduktionen

Når tæppegenbrugsprocessen er gennemført, beregnes den samlede CO2-reduktion for hele end-of-life fasen. Disse facts deles med dig, så du kan se den positive miljøbelastning for dit Ege CircleBack-tæppe. Som en del af Ege CircleBack-konceptet tilbydes du muligheden for at få et CircleBack-certifikat, hvilket er en formel anerkendelse af din indsats i forhold til bæredygtighed.

ege carpets

De 10 Ege CircleBack-kollektioner

Med Ege CircleBack er det nemt at vælge den bæredygtige løsning. Du vælger blot et tæppe med vævet tekstilbagside fra 10 af Ege Carpets mest populære kollektioner, som alle er fremstillet af materialer, der kan genbruges og dermed bidrage til en væsentlig reduktion af dit tæppes CO2-aftryk. 

Du kan vælge imellem disse kollektioner:

Ræk ud til Ege Carpets

Kontakt din lokale Ege Carpets-ekspert eller ræk ud på salg@egecarpets.com eller tlf. 9711 8811, hvis du vil vide mere om, hvordan du reducerer dit tæppes CO2-emissioner med op til 60%.

Besøg egecarpets.dk for at lære mere.