Ny satsning fra ACO Nordic viser vej

Dato: 24 Apr 2018

Ledelinje og linjedræn i et, til blinde og svagtseende

Ny satsning fra ACO Nordic viser vej

Blinde og svagsynede har brug for pejlemærker, når de færdes i byen. Derfor går virksomheden ACO Nordic nu ind på markedet for tilgængelighed og lancerer en ny produktserie for ledelinjer i byrum til mennesker med synshandicap.

Nu er det blevet lettere at gøre byer tilgængelige for blinde og svagsynede, når offentlige og private bygherrer samt deres rådgivere skal anlægge eller renovere fortove, pladser og gågader. I en ny satsning lancerer virksomheden ACO Nordic en innovativ serie af såkaldte ledelinjer, som bruges til at hjælpe blinde og svagsynede med at orientere sig i byrum.

Produktserien, der hedder ACO DRAIN® Ledelinjedræn, er fremstillet i flot støbejern og udviklet i samarbejde med arkitektfirmaet Brink Brandenburg. Serien har den unikke fordel, at ledelinjen til at guide personer med synshandicap kan kombineres med linjedræn, der bortleder regnvand fra arealerne. Administrerende direktør Hans Olsen i ACO Nordic A/S siger:

”Tilgængelighed er et nyt forretningsområde for os, som udspringer af en grundidé om, at der i vores produkter til håndtering af regnvand er en enestående mulighed for at integrere tilgængelighed. Fx skal linjedræn jo i forvejen lægges i bymiljøet for at få regnvandet bort, og dermed kan vi på enkelt vis slå to fluer med et smæk ved at kombinere det med ledelinjer.”

Tilfredshed hos Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund har på et tidligt stadie været inddraget i produktudviklingen. Organisationens næstformand John D. Heilbrunn siger:

”Vi finder det glædeligt, når virksomheder som ACO Nordic udviser kreativitet og udvikler smarte løsninger, der indtænker tilgængelighed for synshandicappede personer i byrummet – og når de så endda også inddrager brugerne i udviklingsfasen, kan vi kun være tilfredse.” Han fortsætter:

”For os, der har et synshandicap, giver denne løsning to klare fordele. For det første får vi selve ledelinjen, og for det andet slipper vi for våde fødder, fordi ledelinjen ikke kommer til at ligge i vandpytter, når den kombineres med linjedræn. At ledelinjen på elegant vis er integreret og ikke kræver en særløsning, er et eksempel på universelt design, hvilket er den bedst tænkelige måde at opnå tilgængelighed på.”

Besparelser for bygherren

Fordelen for stat, kommune eller den private bygherre er, at der også er besparelser i sigte ved at anlægge den kombinerede løsning. Adm. direktør Hans Olsen siger:

”Hidtil har man måttet anlægge linjedrænet i den ene side af fx en gågade og ledelinjen i den anden side. Men med den nye kombinerede løsning behøver man kun at anlægge et linjedræn, fordi ledelinjen er integreret. Blinde og svagsynede skal blot følge ledelinjedrænet. Da det altså ikke længere er nødvendigt med en separat ledelinje, kan der opnås betydelige besparelser.”

Tysk kvalitet og arkitektens ekspertise

Det nye ledelinjedræn er udviklet af ACO Nordic og ACO koncernens udviklingsafdeling i Tyskland i tæt samarbejde med Brink Brandenburg Arkitektur, der har specialviden inden for tilgængelighedsløsninger. Ledelinjedrænet lever op til gældende krav og standarder, er udført i stilfuldt design med en skridsikker overflade og kan specialdesignes efter særlige ønsker. Som en del af produktserien er der både et ledelinjedræn, en ledelinjeflise uden linjedræn og en opmærksomhedsflise, der benyttes til at fortælle personer med synshandicap, at der umiddelbart forude venter noget særligt, de skal være opmærksomme på.

Linjeafvanding via linjedræn er en effektiv måde at håndtere store mængder nedbør på. Skader på veje, huse og andre bygninger forårsaget af oversvømmelser på grund af høj vandstand kan undgås ved at vælge det rette dræn.

Mød ACO Nordic på Architect@Work i Forum 16.-17.maj på stand nr. 111.

ACO er specialiseret i rådgivning om design, projektering, installation og vedligeholdelse af professionelle afvandingssystemer. ACO Nordic A/S er en del af den tyske ACO Group, der leverer sikre og effektive løsninger i høj kvalitet til håndtering af regn- og spildevand til anvendelse i bademiljøer, fødevareproduktion, restauranter, veje og pladser, parkeringsområder, boligområder, industriområder og infrastruktur. ACO’s sortiment sælges gennem distributører og grossister landet over.

Arkitektfirmaet Brink Brandenburg er specialiseret i tilgængelighed og universelt design. Firmaet har mere end 20 års erfaring indenfor tilgængelighedsrådgivning for private og offentlige bygherrer.

Yderligere oplysninger: adm. dir. Hans Olsen, ACO Nordic A/S,
telefon 24 47 12 53 / e-mail Hans.Olsen@aco.com

Referenceprojekter fra ACO Nordic A/S

Bestseller

Bestseller

Nybygning | Aarhus | 600-800 mio. kr.

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 12 etager hvor den ene etage er under ...

Ombygning af Billund lufthavn

Ombygning af Billund lufthavn

Indv.renovering | Billund | 25-30 mio. kr.

Indv.renovering af lufthavnsterminal i Billund . Selve byggeriet er påbegyndt...

City 2, Taastrup

City 2, Taastrup

Indv.renovering | Høje-Taastrup | 30-50 mio kr.

Indv.renovering af butikscenter i Høje-Taastrup . Selve byggeriet er påbegynd...

Etablering af linjeafvanding på rasteplads Hærvejen

Etablering af linjeafvanding på rasteplads Hærvejen

ACO har i samarbejde med Vejdirektoratet og M. J Eriksson A/S etableret lin...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår