Ringsted Torv

Ringsted Forsyning og Ringsted Kommune har forskønnet og klimatilpasset bymidten. Ringsted Torv er blevet bedre beskyttet mod fremtidens øgede nedbørsmængder, så oversvømmelser og skader på Torvets bygninger ved kraftige regnskyl er forebygget.

Renoveringen af Torvet binder byen sammen og skaber en attraktiv bymidte, der danner rum for forskellige aktiviteter og appellerer til både unge og ældre, lokale og besøgende. Og en LAR-løsning med ACO linjedræn spiller en rekreativ og forskønnende rolle.

PRODUKTKOBLING: Linjedræn

Linjedræn

Render i forskellige materialer, som polymerbeton, polypropylen og rustfrit

Det er entreprenørfirmaet Zacho-Lind A/S, der har gennemført den gennemgribende renovering. Projektleder Karsten Andersen fra Zacho-Lind A/S fortæller:

LAR-løsningen adskiller spildevandet fra regnvandet. Vi har etableret nye åbne regnvandsledninger samt fire vandbassiner, som både forsinker regnvandet og som samtidig indgår som en rekreativ del af torvet. Til afvandingen har vi etableret Monoblock linjedræn fra ACO både i fortovene og i en ny brostensvej, som vi har anlagt hen over torvet.

Linjedræn er typisk det svage punkt ved afvandingsløsninger, hvor der er stor trafikal belastning, og de er ofte omkostningstunge at reparere og genetablere, hvis de går i stykker. Derfor er der på Ringsted Torv valgt den robuste Monoblock løsning, som kan modstå belastningen fra trafikken, der skal kører hen over linjedrænet,” fastslår Karsten Andersen.

ACO Monoblock systemet består af rende samt rist af antracitgrå polymerbeton i én enhed – uden løse riste, hvilket sikrer en hurtig og sikker montage.

Det er Rambøll Danmark A/S, der som totalrådgiver på renoveringen, har foreskrevet Monoblock. Der benyttes to forskellige typer Monoblock løsninger på Ringsted Torv: i fortovene én løsning, der er specielt velegnet til mindre offentlige veje og fodgængerområder i en belastningsklasse op til D400, og i vejbanen en anden løsning til områder med høj dynamisk belastning op til F900.

Monoblock linjedræn blev først og fremmest valgt på grund af systemets høje robusthed herunder, at der ikke er løse riste. Endvidere har vi lagt vægt på rendernes høje afløbskapacitet og selvrensningsevne,” siger tilsynsleder Flemming Caspersen fra Rambøll Danmark A/S.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Flere produkter fra ACO Nordic A/S

ACO Afløb til boligen

ACO Afløb til boligen

Løsninger til stilfuld og funktionel bortledning af vand i vådrum


Industrigulvafløb

Industrigulvafløb

Udviklet til storkøkkener, fødevareproduktion og andre industrielle områder


Opsamling af vand

Opsamling af vand

Klimaforandringer har medført store udfordringer med kontrollering af regnvand


Rensning/Udskillere

Rensning/Udskillere

Fedt- og olieudskillere sikrer at affaldsrester ikke sætter sig fast


Referenceprojekter fra ACO Nordic A/S

Ballerup Centrumgade

Ballerup Centrumgade

Anlægsarbejde | Ballerup | 15 mio.kr

Anlægsarbejde af trafik & kommunikation i Ballerup . Selve byggeriet er påbeg...

Hørsholm - Stadion Alle

Hørsholm - Stadion Alle

Hørsholm

På Bolbrovej ved Stadion Allé i Rungsted Kyst er flere huse gennem en årrække...

Kastrup Lystbådehavn

Kastrup Lystbådehavn

Kastrup

Det aktive havnemiljø i Kastrup Lystbådehavn er klimasikret ved hjælp af en...

Tølløse Station

Tølløse Station

Tølløse

I forbindelse med BaneDanmarks renovering af Nord-Vestbanen fra ROskilde til ...